פרו-פלסטינים: להחרים כנס ויקיפדיה בישראל
ויקיפדיה החליטה לקיים את הכנס העולמי בהשתתפות נציגים מ-52 מדינות בישראל, מה שעורר זעם וביקורת מצד שורת ארגונים פרו-פלסטיניים

ג'ימי ויילס, מייסד ויקיפדיה. ישתתף בכנס הצפוי להתקיים בחיפה צילום: אי-פי
אלא שההחלטה על קיום הכנס בישראל עוררה ביקורת והתקפה מצד ארגונים פרו-פלסטיניים, ובהם הארגון "קנדים למען צדק ושלום במזרח התיכון". אנשי הארגון פנו לחבר הנאמנים בדרישה לערוך את הכנס במדינה "שאינה טרוריסטית, שלא נוהגת בשיטת האפרטהייד ושאינה פועלת בניגוד לחוקים הבינלאומיים".
עוד טענו כי קבלת חסות מישראל, אשר "מסלפת מידע לשם קידום מטרותיה הפוליטיות והאינטרסים שלה באמצעות כיפוף חוקים ורמיסת זכויותיהם של פלסטינים, ממקמת את הכנס תחת קורת גג אחת עם הניסיון לקדם מיליטריזם, עם תמיכה שקטה באפליה ועם התעלמות מהכיבוש הישראלי".
המחרימים פתחו במחאה גם בפייסבוק
טענותיהם של המחרימים הן כי מטרתו של כנס ויקימניה היא "לקדם אובייקטיביות, שיתוף פעולה ותרבות של החלפת מידע למשתמשים בוויקיפדיה והפרויקטים השותפים לה". המחרימים מעודדים אנשים לשלוח מכתבים לוויקיפדיה עם בקשה לשקול מחדש את קיום הכנס השנתי בישראל, ואף הקימו דף ברשת החברתית פייסבוק לתמיכה בכך.
זו לא הפעם הראשונה שארגון זה מגנה ומחרים אירועים בישראל. אנשי הארגון מנכסים לעצמם את ההישג שבביטול ההגעה לישראל של אמנים מפורסמים, ובהם הפיקסיז, אלוויס קוסטלו, סנופ דוג ואחרים.
עוד קוראים אנשי הארגון לאמנים המתכננים להגיע לארץ, לעצור את תוכניותיהם, ובהם בון ג'ובי וקולדפליי.
מקרן ויקימדיה העולמית נמסר: "הקרן איננה בוחרת את המקום בו ייערך הכינוס השנתי של ויקימניה. בכל שנה מתכנס חבר בוחרים המורכב מבחירי הקהילה, חברי הנהלה ויועצים. מתוך הצעה של כמה וכמה מקומות לקיום הכנס, אנו מסננים את אלו שעומדים בקריטריונים שנקבעו. השנה בחנה הוועדה ארבע הצעות רשמיות למקום בו יתקיים הכנס: מונטראול, ניו יורק, טורונטו וישראל. חיפה אכן זכתה השנה".