תושבים בדרום ת"א: "העירייה מונעת מאיתנו להקים מאהל מחאה"
פעילים חברתיים בדרום ת"א טוענים: "פקחים של עיריית תל אביב פינו מאהל מחאה שהוקם בגלל מצוקת הדיור". חבר המועצה אהרון מדואל: "סותמים פה פיות. זו הוכחה לאפלייה בין הצפון לדרום". העירייה: מדובר במקום שלא הוקצה למחאה

אהרון מדואל צילום: רענן כהן
את המאהל הקימו אמש (א') 50 איש הפעילים בתנועת "אחותי" בהנהגת הפעילה החברתית שולה קשת ותושבים מהאיזור. כמה שעות לאחר מכן, על פי עדות הפעילים, הגיעו למקום פקחים של עיריית תל אביב כשהם מלווים בשוטרים ופינו את המאהל.
השוטרים טענו בפני המוחים כי אין להם רישיון להקמת המאהל וכי במקום שוהים פרט לאנשים המצויים במצוקת דיור גם פליטים מאפריקה ונרקומנים.
המוחים לא קיבלו את הסברי הפקחים והכריזו כי "כולנו נמצאים יחד במרחב הזה והעובדה שגם פליטים ונרקומנים ישנים במאהל שלנו לא הופכת אותו לפחות לגיטימי".
כיוון שכך שבו בשעות האחרונות מארגני המחאה לגינת לוינסקי כדי להקים מחדש את המאהל. בהתערבותו של חבר המועצה אהרון מדואל (עיר לכולנו) הוקמו במקום כמה אוהלים והשוהים בהם מסרבים לפנות אותם.
במהלך ההקמה המחודשת של המאהל הגיע למקום פקחים וניסו למנוע שוב את הקמת המאהל. במקום פרץ עימות בין הפקחים למוחים ובסופו של העימות נכנסו מארגני המחאה לאוהלים ומסרבים לפנות אותם.
"המצוקה האמיתית היא כאן"
לדבר אהרון מדואל: "יש מאהלים בשכונת יפו ג' ושכונת התקווה שהעירייה ניסתה לפנות. חולדאי שלח לפה את הפקחים כדי לפרק את המחאה וזו הוכחה נוספת לאפלייה בין דרום לצפון העיר. כאן נמצאים מחוסרי הדיור האמיתיים של תל אביב וחולדאי מנסה לסתום להם את הפה". מדואל אף הוסיף כי מארגני המחאה לא עוברים על שום חוק.
הפעילה החברתית שולה קשת הוסיפה כי "העירייה מנסה לשלול מאיתנו את זכות הדיבור.
השותפות שיש כאן בין ישראלים הנמצאים במצוקה לבין פליטים היא השותפות המייצגת את הדרום. לא ניכנע למדיניות ההפרד ומשול של חולדאי".
מהעירייה נמסר בתגובה: "עיריית תל אביב-יפו מכבדת ומאפשרת את מחאת האוהלים. המקומות שהוקצו לכך הם גן התקוה ושדרות רוטשילד וכך הוסבר גם למוחים בגן לוינסקי. המאהל לא פונה באופן מיידי וניתנה למוחים שהות לפנותו בעצמם ומשלא נעשה כן הוא פונה השכם בבוקר".