דריכות במגרון לקראת הפינוי הצפוי ביום א'
שלושה ימים לפני הריסת הבתים במאחז, התושבים מתכוננים לנסות לעצור את הדחפורים בגופם. מנכ"ל יש"ע: הסיכוי לא ברור

בשבועות האחרונים ראו תושבי המאחז את שעון החול הולך ואוזל. אולם כעת, שלושה ימים לפני סיום האולטימטום, מורגשת במגרון אווירה אחרת. אמש התכנס ועד הפעולה של היישוב לישיבה לילית ובמקביל לפריסתם של אוהלים רבים בין הבתים, דנו חברי הוועד באפשרות לפתוח את שערי המאחז לכל מי שיהיה מעוניין למנוע בגופו את הריסת הבתים.
תושבי מגרון מזוהים עם הזרם הממלכתי בציונות הדתית וקשה לצפות מראש את התגובה שלהם לכוחות הפינוי שיעמדו עם דחפורים בכניסה למאחז. אולם גורמים אקטיביסטים בימין כבר נערכים וגם אם לא יוזמנו באופן רשמי למגרון, בהחלט ייתכן כי מאות פעילי ימין צעירים, בהם גם נערי הגבעות מהמאחזים באזור, יגיעו בתחילת הפינוי. החשש במערכת הביטחון הוא כי יתפתח עימות קשה עם כוחות הפינוי ולכן מוטל איפול על מועד הפינוי.
אתמול התרוצצו מאות בני אדם, רובם אימהות וילדים צעירים, בשבילי המאחז. על המדשאות החלו להיבנות אוהלים שישמשו את כוח העתודה של בני הנוער שצפויים להגיע.
בשעות הערב הגיע רבה של קריית ארבע, הרב דב ליאור, למגרון כדי לחזק את התושבים. בפעם שעברה בה ביקש הרב ליאור להגיע למאחז, לפני כחודש, קפצו בלשי היאחב"ל על רכבו ועצרו אותו - מעצר שהסעיר את המדינה.
יחד עם הרב ליאור הגיעה שורה ארוכה של רבנים ואישי ציבור מהציונות הדתית המגיעים בימים האחרונים כדי לחזק את התושבים. בשיחה עם התושבים בבית הכנסת של מיגרון אמר הרב ליאור: "יש לקוות ששרי הממשלה יעמדו בלחץ המופעל עליהם על ידי הפרקליטות והבג"צ ויבטלו את הכוונה המרושעת להרוס בתים בארץ ישראל".
ההליך המשפטי סביב הבתים סבוך: הבתים
נפתלי בנט, מנכ"ל מועצת יש"ע ששוהה במקום אמר אמש (ה') למעריב: "אנחנו מנסים בכל כוחנו למנוע את ההריסה, אבל לצערי כרגע הסיכויים שלנו לא ברורים".
