תקשורת בין אישית
ברדיו ובטלוויזיה התעלמו מפרשת האונס בה היה חשוד עיתונאי, אבל באינטרנט בחרו לפרסם. כל הפרטים על סיקור הפרשה

צו איסור פרסום הפרשה הידועה בברנז'ה הותיר את כתבי הפלילים בארץ בדילמה. למי שטרם עודכן: אתמול הותר לפרסום כי איש תקשורת ועיתונאי ידוע נחשד ונחקר במעשה אונס. בסופו של הליך ממושך החליטו במשטרה להמליץ לפרקליטות לסגור את התיק. הפרקליטות סברה גם היא שאין ראיות להגשת כתב אישום והתיק נמצא בהליכי סגירה.
עדי מאירי כתבת הפלילים של רשת ב' של "קול ישראל" וירון דקל מגיש "הכל דיבורים" החליטו יחד לא לפרסם את הסיפור על מנת שלא להכפיש את שמו של העיתונאי. "החלטנו שיהיה זה לא הוגן לפרסם את הסיפור משום שלא הוכח שהעיתונאי עשה את המעשה והתיק נסגר בסופו של דבר", מסבירה מאירי.
"העובדה שהוא עיתונאי מוכר אינה סיבה שצריכה לגרום לנו לפגוע בו דווקא כדי להוכיח שאין איפה ואיפה בטיפול. ברור שעיתונאי ששמו עולה בפרשה כזאת הוא לא כמו אדם שאינו מוכר וגם את זה צריך לקחת בחשבון ולטפל ברגישות רבה. אני נוהגת כך גם בידוענים וגם באנשים אנונימים".
מאירי אף כתבה מאמר שפורסם אמש באתר של רשת ב' תחת הכותרת "כיצד למזער פגיעה בחפים מפשע בתלונות
"מדוע נחוצה צליבתו בפומבי של אדם שטרם התגבשו ראיות נגדו?", כתבה מאירי בטור. "הרי העננה שהוטלה עליו תמשיך ותרבוץ כל ימי חייו. הטיפול בפרשה הזאת צריך להיות אבן דרך גם למקרים אחרים עד שהדברים מתבררים".
גם הדס שטייף כתבת הפלילים של גלי-צה"ל לא התייחסה אתמול לפרשה. "שטייף היתה זאת שלחמה את מלחמתו ופרסמה מאמרים בנושא הזה", אומר גורם בגלי-צה"ל. "הדס מכירה את התיק ודווקא היא, שנחשבת ללוחמת נגד גברים שתוקפים מינית, במקרה הזה היא הבינה שנעשה לו עוול והחליטה לא לפרסם ואחר-כך היו גם כאלה שתקפו אותה באופן אישי על התמיכה במחשוד".
במהדורות החדשות המרכזיות של ערוץ 2, ערוץ 10 והערוץ הראשון התעלמו מהפרשה. בעיתונים "ידיעות אחרונות", מעריב" ו"הארץ" בחרו גם להתעלם. אתרי החדשות הגדולים ynet, וואלה, nrg ואתר "הארץ" התעלמו מהפרשה.
באתר "וואלה" גרמה הידיעה למחלוקת בין העובדים. "הידיעה הוכנה, עברה עריכה והיתה אמורה לעלות, אבל בסופו של דבר היא קיבלה סירוב", מספר גורם במערכת. "המיעוט הנשי במערכת וגם העורכים רצו להעלות את הידיעה, והיו גם כאלה שנאבקו להעלות אותה, אבל בסופו של דבר היא לא עלתה כי אחד העורכים הבכירים החליט שלא להעלות אותה".
לעומת זאת, בעיתון "ישראל היום" ובאתרי האינטרנט נענע וגלובס חשבו אחרת והחליטו כן לפרסם את הדברים. "זה עניין שצריך להגיע לידיעת הציבור", הסביר אחד המעורבים בפרסום הידיעה. "כמובן שהובהר שהתיק נסגר ללא כל ראיות. אם היה מדובר בח"כ כולם היו מפרסמים".
"היו מיליון מקרים כאלו בעבר וכולם דאגו לפרסם מיד בלי לחשוב פעמיים", מסביר אחד הכתבים. "האם בגלל שמדובר באחד משלנו היא זאת שגרמה לכולם להתקפל?".

אותו עיתונאי עזב את מקום עבודתו מיד לאחר שנעצר ויצא לחופשה. לאחרונה הוא חזר לתפקידו. אתמול בבוקר קיבלו כתבי הפלילים הודעה מאת אשת יחסי-הציבור אירנה שלמור בו מפורטים חלק גדול מפרטי המקרה ועובדות המעידות לטובת החשוד. לפרטים נוספים השאירה שלמור את הנייד האישי שלה.
במקום בו עובד החשוד גם התעלמו מהפרשה משיקולים עניניים ומבהירים כי לא היתה התערבות החברה בהליך. "מה שמותר לפרסם היה מצומצם וכל מי שקרא את פסק הדין ראה שהשופט קלט שיש בעיה עם המתלוננת", הסביר גורם בחברה בו עובד החשוד.
"בוא נזכור דבר אחד מרכזי - התיק נסגר. הוא לא אנס. אם למשטרה היה התחלה של ראיה הם היו מאוד פועלים נגדו. לא דיברנו עם אף גורם בפרקליטות ולא היתה שום התערבות של החברה. אפילו צו איסור פרסום הראשון שהוצא היה על ידי המשטרה".
כתבה זו סגורה לתגובות