"הגדרת ישראל כמדינה יהודית – בעייתית"
לקראת ההצבעה בספטמבר על מדינה פלסטינית, מסתייג שר החוץ הצרפתי מהגדרות ישראל ושואל: "מה לגבי הערבים שחיים כאן?"

ז'ופה, שאיים באחרונה שאם הקיפאון המדיני יימשך, תכיר צרפת במדינה הפלסטינית, אמר את הדברים בעקבות דיון בנושא הישראלי-פלסטיני שנערך שלשום במועצת שרי החוץ האירופים בבריסל. חרף מאמציה של ישראל, הסתמן בכינוס שאירופה לא תצביע כגוש אחד בספטמבר נגד המדינה הפלסטינית.
גרמניה ואיטליה הבהירו כבר שהן יתנגדו לתמיכה בהכרזה הפלסטינית, ואילו צרפת וספרד רמזו שהן עשויות לתמוך בה. ז'ופה עצמו הדגיש השבוע בשיחה עם מעריב, כי צרפת עדיין לא הגיעה לכלל החלטה בדבר ההצבעה, "אבל המצב איננו מעורר אופטימיות".
עמיתיו במועצת השרים קראו לצדדים להפגין אחריות ולחזור למשא ומתן הישיר כשהם מדגישים את תפקידו המרכזי של הקוורטט ושל שרת החוץ של האיחוד האירופי קתרין אשטון. אשטון אמרה כי "חידוש המשא ומתן חשוב יותר מההחלטה על הקמתה של מדינה פלסטינית".
היא הוסיפה כי "איש אינו יודע עדיין מה תכלול הצעת החלטה כזאת, ומכל מקום יהיה על המדינות השונות ולא על האיחוד האירופי בתור שכזה להחליט איך להצביע".
בינתיים נראה שראש הממשלה בנימין נתניהו יצטרך לעבוד קשה כדי לשכנע את האירופים. בשבוע שעבר דחו נציגי האיחוד בקוורטט את הטיוטה האמריקאית להצהרה המסכמת של הגוף; הצהרה שנגעה לפרמטרים המוסכמים לחידוש המשא-ומתן.
הטיוטא האמריקאית קבעה כי בסוף התהליך (ולא כתנאי מוקדם) תזכה ישראל להכרה כמדינה יהודית. אלא שהאירופים, הרוסים והמזכ"ל באן התנגדו לנוסח והציעו כחלופה לשמור על נוסח גמיש יותר המבוסס על הצעת החלוקה מ-1947.
נוסף על כך,
עוד קבעה הטיוטא האמריקאית, כי לא תהיה הכרה בממשלה שכוללת את חמאס, עד אשר זה לא יקבל את תנאי הקוורטט: הכרה במדינת ישראל, נטישת האלימות וקבלה של הסכמים קודמים שנתחמו בין ישראל לפלסטינים. הרוסים התנגדו גם לכך, והוסכם רק שהדרך הטובה לפתרון הסכסוך היא לא בהליכה לאו"ם כפי שמאיימים הפלסטינים, אלא במשא-ומתן בין הצדדים.