חמאס מציג: הדרישות של ישראל שהובילו לפיצוץ המו"מ על שליט
כבר חודשים ארוכים שהמגעים לשחרור החייל החטוף נמצאים במבוי סתום, וכעת חושף חמאס את התנאים של ישראל שהביאו לפיצוץ העסקה. נתניהו התעקש לגרש 76 אסירים בנוסף ל-82 שעליהם הסכימו בארגון, סירב לדון בשמותיהם של עשרות אסירים "כבדים" ודחה הדרישה לשחרר ערבים ישראלים, גם אם יגורשו

אחד מבכירי האסירים של חמאס, הבריח מסר מפורט מתוך הכלא, ובו הוא הטיל על ראש הממשלה נתניהו את האחריות לכשלון העסקה, "בגלל הססנותו".
לדברי הבכיר, ארגונו הפגין "גמישות מופלגת" כדי להגיע לעסקה. "חמאס התגמשה ודרשה רק אלף אסירים מתוך 7,000 בבתי הכלא", טען האסיר, "מתוך האלף הללו, חמאס הסכימה כי היא תבחר את שמותיהם של 450 ואילו ישראל תבחר את 550 האסירים הנותרים. חמאס הפגינה גמישות נוספת, כאשר הסכימה לנהל משא ומתן על שמותיהם של 450 האסירים".
בכיר חמאס ציין עוד, כי במהלך המשא ומתן שנוהל מול עופר דקל בתקופת כהונתו של אולמרט, הגיעו שני הצדדים להסכמה על 325 שמות. לדבריו, ישראל הביעה חשש שאותם 325 אסירים יחזרו לגדה המערבית. "חמאס הסכימה ש-82 אסירים מתוך המשוחררים, יגורשו לרצועת עזה או למדינות אחרות", אמר.
בנקודה זו של המשא ומתן התחלף השלטון בישראל. מייד לאחר מכן, הוחלף גם עופר דקל בחגי הדס, שהחל לנהל את המשא ומתן דרך המתווך הגרמני גרהאד קונרד. "כעבור מספר חודשים הגיע המתווך הגרמני ואמר שהצד הישראלי רציני במאמצים שלו", אמר בכיר חמאס, "הוא אמר שחמאס צריכה להציע הצעה סופית והגיונית, ושהוא בטוח שישראל תגיב באופן חיובי".
את ההצעה הסופית גיבש חמאס על בסיס המשא ומתן שהופסק מול אולמרט. חמאס הציע כי אותם 325 אסירים, שאולמרט הסכים לשחרר, יישארו כמות שהם. כמו כן, אישר חמאס את גירושם של 82 האסירים, עליהם דובר בתקופת אולמרט.
בנוסף, הבהירו בארגון כי הם דורשים את שחרורם של מחבלים בעלי תעודת זהות כחולה, אך הדגישו כי מדובר במהלך סמלי. "מדובר בערבים ישראלים שריצו 20-30 שנים בכלא", אמר בכיר חמאס, "הם היו מגישים בקשה לוותר על האזרחות הישראלית שלהם ולאחר מכן הם היו מגורשים לחו"ל".
בשלב זה, כך לטענת חמאס, כינס נתניהו את השביעיה ולאחר מכן הציג עמדות שטירפדו את העסקה. "נתניהו סירב באופן מוחלט לדון בשמות 125 האסירים הנותרים",
בנוסף ל-82 המגורשים שכבר הוסכם עליהם, דרש נתניהו לגרש 76 אסירים נוספים. "מדובר במחצית מרשימת ה-325", הוסיף בכיר חמאס. לדבריו, נתניהו התנגד באופן מוחלט לשחרור ערבים-ישראלים.
בסיום דבריו, ניסה הבכיר לשלוח מסר הרגעה לדעת הקהל בישראל. "פרשנים ישראלים מנסים לזרוע פחד בציבור הישראלי ולומר שעסקאות קודמות גרמו נזקים ביטחוניים כבדים לישראל, וגם הפעם האסירים המשוחררים יחזרו לעסוק בטרור", אמר. "אך המידע שיש ברשותנו מלמד שאסירים ששוחררו בעבר לא חזרו לבצע מעשים שפגעו בביטחון ישראל".