הסטודנטים ניצחו: קו 45 לא יבוטל בינתיים
משרד התחבורה הודיע כי יבחן שוב את ביטולו של "הקו האקדמי" המשמש סטודנטים רבים המתגוררים בגבעתיים ללימודים באוניברסיטת ת"א

בקו האוטובוס הזה משתמשים מידי יום מאות סטודנטים מאוניברסיטת בר-אילן, מכללת סמינר הקיבוצים, מכללת שנקר, אוניברסיטת תל אביב ומוסדות לימוד נוספים.
רק היום יצאו בעירייה ובאגודת הסטודנטים בקמפיין נרחב תחת הכותרת "מי שם פס על הקו שלי", אך נראה שלפחות לבינתיים אפשר להמתין עם הנפת השלטים. במשרד התחבורה הודיעו כבר לפני זמן מה כי ישקלו את החזרת הקו, אך עד להודעת שר התחבורה, כוונתם היתה לבטל את הקו ו"לאחר החגים" לבדוק את האפשרות להחזרתו.
בעירייה ובאגודת הסטודנטים ידעו שיהיה קשה יותר להחזיר קו שבוטל ולכן נלחמו עד להישג הנוכחי. עם זאת, בשל סידורי העבודה של הנהגים שכבר נעשו לקראת הרפורמה, בימים הראשונים של החודש הקרוב ייתכנו שיבושים בקו.
אורי רשטיק שנוסע מדי יום בקו 45 בדרכו מגבעתיים ללימודים באוניברסיטת תל אביב אמר אתמול ל-nrg מעריב כי ביטול הקו יפגע בו ובחבריו הסטודנטים. "איחור של חמש דקות", אמר, "יכול להיות קריטי בשבילנו, ולהיות תלוי בשני אוטובוסים במסגרת תחבורה לא מדויקת ולא אמינה מספיק כמו אוטובוס בטוח יגרום לאיחורים. יש מרצים שלא מכניסים סטודנטים שמאחרים, ומה יקרה אם נאחר למבחן?".
רשטיק מספר כי במידה ויובל הקו, כחלק מהרפורמה בתחבורה הציבורית, הוא וחבריו ייאלצו לעלות על אוטובוס שייקח אותם לתחנת רכבת ארלוזורוב בתל אביב, ומשם לעלות על קו אחר לאוניברסיטה. "האוטובוסים שיעברו ברכבת מגיעים מבת ים, ראשון לציון ועוד כל מיני ערים רחוקות. כל דבר קטן בדרך
גם אלה, סטודנטית שעולה לשנה שלישית באוניברסיטת תל אביב מחתה נגד ביטול הקו. "למה אני צריכה להסחב בשני אוטובוסים לאוניברסיטה במרחק כמה קילומטרים מהבית שלי?", אמרה, "בקיץ אנחנו נסבול מחום באוטובוסים הצפופים ובחורף נמתין בקור ובגשם בתחנת ביניים שסידרו לנו ליד הרכבת? לטובת מי הרפורמה הזאת?".
לדבריה , גם במצב הנתון היום, היא צועדת מידי יום מרחק גדול יחסית מביתה לתחנת האוטובוס ובחזרה. "אז להוסיף לזה גם עצירת ביניים והחלפת אוטובוס? זה כבר טרטור לא נורמלי", קבעה.