מידע שהגיע לצה"ל מגלה: חומצה קטלנית על אוניות המשט
משט המחאה שאמור לצאת בימים הקרובים לעזה נתפס עד כה כצעד הזדהות שקט. אלא שכעת הוא מקבל תפנית דרמטית. מידע מודיעיני שהגיע לצה"ל חושף: על ספינות המשט יועמסו חומרים כימיים קטלניים, בהם חומצה גופרתית - הכל במטרה להרוג כמה שיותר חיילים. ל"פעילי השלום" יתלוו גם שני בכירי חמאס וחברי ארגון ה-IHH הטורקי

אבל בזמן שבחיל הים מתאמנים נמרצות לקראת הגעתן ומבטיחים "הפתעות" ל-350 הפעילים הצפויים להגיע, מתברר שגם הנוסעים לא טומנים ידם בצלחת. במסווה של חומרי הדברה ודשנים, אמורות הספינות הללו להיות מועמסות בחומרים כימיים מסוכנים.
גורמים צבאיים חשפו אמש (ב') תמונת מצב מטרידה של המשט, לפיה בכוונת הפעילים להרוג כמה שיותר חיילים. על פי הגורמים, בכנסים שנערכו השמיעו הפעילים איומים כי "במשט הזה ייהרגו הרבה מאד חיילי צה"ל".
ההתבטאויות האלימות דברו על כך שנגד מי שינסה לעצור אותם יינקטו פעולות אלימות, ועל כך ש"דמם של חיילי צה"ל יישפך". המידע שהתקבל אודות החומרים הכימיים היה מפתיע, והוא ייאלץ את הלוחמים לתרגל גם אפשרות של התמודדות עימם.
בצה"ל אף זיהו כי על הספינות נמצאים פעילים המקושרים ישירות לחמאס, הממומנים על ידי כספים שמגיעים ישירות מארגוני טרור. בין היתר, נמצאים בכלי השיט אמין אבו ראשד, מראשי ההתארגנות ההולנדית למשט, שהיה בעברו ראש קרן הצדקה של חמאס בהולנד שנסגרה עקב חקירת הרשויות בשל מעורבותה במימון טרור ומחמד אחמד חאנון, המוכר כפעיל חמאס והקרן שבראשותו, ABSPP, מעורבת בהעברת כספים לגורמי טרור.

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס אתמול שוב את הקבינט המדיני-בטחוני כדי להיערך למשט ובתום שתי ישיבות אישרו השרים את תכנית הפעולה של חיל הים לעצירתו. לישיבה זומנו הרמטכ"ל, ראש אמ"ן, ראש אגף מבצעים במטכ"ל ובכירים בחיל הים שסקרו את ההיערכות.
מנכ"ל משרד החוץ, רפי ברק, סקר את המאמצים המדיניים למנוע את המשט. הפעם, תואם המנגנון של הפצת התמונות והצילומים מההשתלטות על ספינות המשט בין דובר צה"ל ומשרד החוץ. כתבים, בעיקר זרים, יועלו על ספינה מיוחדת של חיל הים כדי לסקר את האירועים מקרוב.
מבחינה צבאית, הפקודה ברורה: לא לאפשר לכלי השיט לפרוץ את הסגר על עזה ולהשתמש בכוח צבאי אם יש צורך. בהודעה שפרסמה לשכת נתניהו נאמר כי "מדינת ישראל תהיה נחושה למנוע את הגעת המשט לעזה, וזאת בחיכוך מינימאלי ככל שניתן עם נוסעי הספינות".
"משט החופש השני", כפי שמכנים אותו מארגניו, הוא יוזמה של קואליציית ארגונים "לשבור את המצור הלא חוקי של ישראל על עזה". במשט היו אמורות להשתתף עשר ספינות ממדינות שונות, בהן אירלנד, ארצות הברית, קנדה, גרמניה, איטליה, צרפת, ספרד וסקוטלנד.
שבדיה, נורבגיה ויוון הוציאו ספינה משותפת, אולם עדייו לא ברור כמה ישתתפו בו בפועל. בתחילה הייתה אמורה המאבי מרמרה להוביל את המשט, אבל לבסוף נמסר שבגלל קשיים טכניים, המרמרה לא תשוט.

על הספינות נמצאים גם כ-30 עיתונאים ממדינות שונות, שהגיעו לסקר את המשט. הסופרת הנודעת אליס ווקר, מחברת "הצבע ארגמן" וזוכת פרס פוליצר הצטרפה גם היא, לדבריה "בגלל דאגתה לילדים".
בשלב זה עדיין מעוכבות חלק מהספינות ביוון, אולם במסיבת העיתונאים נאמר כי הספינות מוכנות ליציאה לדרך ויעשו כן ברגע שיסתיימו הבדיקות לכשירות הספינות. "זה יקרה בעוד יומיים לכל היותר", אמרה גרטה ברלין, אחת המארגנות מארצות הברית ל"מעריב". "אנחנו מבקשים בדיקה של הספינות כבר שבועות. בסופו של דבר זה יצא לטובתנו", הוסיפה.