דיון חירום: "כישלון מאבק הרופאים יהיה בכייה לדורות"
בעקבות המו"מ התקוע בין הרופאים לאוצר התכנסו כל מנהלי בתי החולים בארץ לפגישה דחופה והזהירו: "המשבר עלול להחריב את הרפואה הציבורית". ד"ר חן שפירא, מנהלת בית החולים כרמל, אמרה כי "זו מציאות בלתי אפשרית, שתביא לקטסטרופה" וקראה למקבלי ההחלטות "להשקיע את כל לבם ומרצם בפתרון הסכסוך"

ד"ר שפירא הוסיפה כי "לנו מנהלי בתי החולים חשוב להציל את מערכת הבריאות לא פחות מלהסתדרות הרפואית. כישלון המאבק הנוכחי בנושאי התקינה, הפריפריה וההבנה כי זה באמת המאבק על עתיד הרפואה הציבורית בישראל, עלול להיות השלכה משמעותית על תפקוד בתי החולים, איכות ההתמחות ואיכות הרפואה בארץ.
מנהלי בתי החולים הצטרפו אתמול למאבק הרופאים וקראו לראש הממשלה בנימין נתניהו להתערב במשא ומתן למען הצלת מערכת הבריאות הציבורית בישראל. במכתב ששלח יו"ר איגוד מנהלי בתי החולים, ד"ר ערן הלפרן, לנתניהו נכתב כי "אחרי חודשיים וחצי של עיצומים, המתינו מנהלי בתי החולים בשקט בתקווה כי יימצא פתרון לסכסוך המתמשך.
"לצערנו, נראה כי הסכסוך רק הולך ומסתבך, וכי ללא התערבותך האישית מערכת הבריאות הציבורית – מן הטובות בעולם – צועדת להתרסקות".
ד"ר שפירא התייחסה למאבק המנהלים ואמרה: "אנו, מנהלי בתי החולים שעל כתפיהם מוטלת האחריות לשירות הציבורי הדחוף ולהכשרת דור העתיד דהיינו ההתמחות במקצועות השונים, נדרשים להיאבק ולהסביר מעל כל במה אפשרית את הדברים הבוערים בעצמותינו".
"צריך לדעת כי תנאי עבודה בלתי נסבלים מבריחים רופאים טובים מהמערכת הציבורית", הוסיפה ד"ר שפירא. "לכן חייבים להפחית את מספר התורנויות על ידי הגדלה הדרגתית של כמות תקנים. לא נצליח לגדל את הדור הבא של הרופאים באיכות לה הורגלנו אם נפגע בשעות ההדרכה וההתנסות שמקבלים רופאים צעירים במהלך התמחותם.
"אסור להביא למצב בו מתמחים מגיעים לעבודה אחר הצהריים והולכים הביתה למחרת בבוקר, דהיינו 18 שעות. כלומר, הם מפסידים שני ימי הוראה עבור כל יום שהם תורנים", מסבירה ד"ר שפירא. "מתי בדיוק הם ילמדו לבצע ניתוחים ולטפל בחולים?".
ד"ר שפירא הוספיה כי "חשוב לנו כמנהלי בתי חולים להבטיח כי אזרחי ישראל ימשיכו לקבל רפואה טובה. היום הרפואה טובה בזכות הוראה אינטנסיבית במהלך ההתמחות – זו ההכשרה הבסיסית
"המצוקה הקיימת היום בפריפריה (מחוץ לקו גדרה עד חדרה) גדולה עוד יותר, וכאן גם התשתיות שהמדינה השקיעה במערכת הבריאות הן קטנות יחסית למה שקורה במרכז הארץ. ציונות בלבד אינה מספיקה כדי לתת טיפול רפואי סביר וטוב בפריפריה.
"יש צורך בהשקעה, ועיקרה במשיכת כוח אדם איכותי ובשדרוג תנאי העבודה בבית החולים מבחינת מספר הרופאים, האחיות ושאר אנשי הצוות".
"צריך להבין את המשמעות של הפעלת בתי החולים במתווה שההסתדרות הרפואית הנחתה עבור חודש יולי. זו מציאות בלתי אפשרית, אשר תביא לקטסטרופה", הזהירה ד"ר שפירא. "מקבלי ההחלטות חייבים להשקיע את כל לבם ומרצם בפתרון הסכסוך, אשר עלול להחריב את עתיד הרפואה הציבורית בישראל, דבר שיביא לבכיה לדורות", מסכמת ד"ר שפירא.