לאגף המודיעין דרושים: נוטלי ריטלין

אחרי שנים שבהן גוייסו לאמ"ן רק בעלי יכולת למידה ואחריות, בצה"ל מחפשים כעת צעירים סובלים מהפרעות קשב

אחיקם משה דוד | 20/6/2011 10:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות:
השירות באגף המודיעין נחשב בין האיכותיים בצה"ל ומתקבלים אליו אחרי תהליך סינון קפדני וארוך. בעבר כלל תהליך המיון של מועמדים לשירות דרישות כמו אחריות, קשב ועוד, מתוך הבנה שחיילים עם סוג האישיות הנ"ל הם המתאימים ביותר למשימות המורכבות והאיכותיות שכוללות איסוף וניתוח של מודיעין צבאי. אבל בשנים האחרונות מתנהל בשקט מהפך בתפיסה של אמ"ן, והיעד כעת הוא לאתר גם תלמידים שלא מהשורה, כדי שיוכלו "לחשוב אחרת" ולהגיע לפתרונות יצירתיים ומקוריים.
חיילים מתגייסים בבקו''ם, באמ
חיילים מתגייסים בבקו''ם, באמ"ן משנים מחשבה ראובן קסטרו


באגף משאבי האנוש באמ"ן הכירו ביכולות המיוחדות של בעלי הפרעות הקשב בהם גם כאלה שנוטלים ריטלין ומחפשים אותם כדי שיוכלו לתרום ליחידה בדרכם השונה והמיוחדת. "פעם חיפשנו סוג אישיות מסוים, היום אנחנו מחפשים גם כאלה עם בעיות אישיות‭,"‬ מסביר גורם באמ"ן.

"הגענו למסקנה כי מי שיביא לנו את פריצות הדרך הם לא בהכרח הגאונים השמרנים, אלא דווקא הילדים היצירתיים שחושבים מחוץ לקופסה. אחד כזה יכול להסתכל על מסך עם שורות קוד מסוימות אשר לנו נראות כמו סינית, ובתוך שנייה לראות מה שאנחנו לא יכולים לראות, להבין מה יוצא דופן ואיפה הטעות שאנחנו לא מצליחים לעלות עליה‭."‬

עם זאת, מרבית החיילים שמתקבלים לחיל הם בעלי היכולות "המוכרות" מהעבר, אבל מספר החיילים "השונים" נמצא במגמת עלייה. הצורך הזה גם הביא לשינוי במבחני הכניסה לאמ"ן. בחלק מהמקרים מתבצע ניסיון האיתור של התלמידים הללו בקרב כאלה שנפלטו ממערכת החינוך או שעברו ללמוד במוסדות אקסטרניים.



"בעבר חייל עם דיסלקציה או הפרעות קשב היה נכשל במבחני הכניסה, אבל היום לאו דווקא‭,"‬ הוסיף הגורם. "אנחנו יודעים לבודד את היכולת של הדיסלקט ולתעל אותה לטובתנו. אם ניתן לו את הכלים, הוא יכול להתעסק עם מחשבים או לעשות דברים מסוימים שאחרים לא מסוגלים.

ahikam@maariv.co.il

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צבא וביטחון''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/army_security/ -->