המפתח לחיי הנישואים: שהאישה תישן היטב
חוקרים מצאו כי האופן שבו ישנה האישה בלילה משפיע על קשריה עם בן זוגה ביום שלמחרת. לשינה של הבעל אין השפעה על היחסים

זוג ישן. צילום הדמיה: Matt, CC BY
צוות חוקרים מבית הספר לרפואה באוניברסיטת פיטסבורג, שבעבר כבר מצא כי נשים ישנות טובות יותר אם יש לצדן באופן קבוע בעל או בן זוג אחר, בדק הפעם את הקשרים בין אורך שנת הלילה לבין "קשרי הגומלין היומיומיים בנישואים".
לצורך המחקר נבחרו 35 זוגות נשואים בריאים, רובם בשנות השלושים לחייהם וחסרי היסטוריה של בעיות פיזיות או נפשיות. במשך עשרה לילות נבדקה ההתנהלות של הנבדקים באמצעות מתקן מיוחד אשר בחן כמה זמן לוקח לבני הזוג להירדם ומה משך השינה.
למחרת, התבקשו הזוגות לרשום כמה "קשרי גומלין חיוביים" היו למחרת, מתי הם חשו מוערכים או שזכו לתמיכת בני הזוג וכמה פעמים הם היו יעד לביקורת או שהתעלמו מהם.
"מצאנו שבעיות השינה של נשים השפיעו על התפקוד שלהן ושל בן הזוג שלהן ביום שלמחרת", סיפרה החוקרת הראשית, פרופ' וונדי טרוקסל, שהציגה השבוע את הממצאים בכינוס השנתי של התאחדות חוקרי השינה במיניאפוליס.
"במיוחד, מצאנו שנשים שלקח להן זמן ממושך יותר להירדם בלילה הקודם דיווחו על תפקוד נישואי לקוי ביום שאחרי, וכך דיווחו גם הבעלים שלהן", הוסיפה טרוקסל.
עם זאת, המחקר מצא כי לאופן השינה של הגברים אין כל השפעה על ההתנהגות למחרת, וכי כמות המריבות או לחלופין המריבות בין בני הזוג היא תוצאה בלבד של כמות שעות השינה של האישה ושל הזמן שלקח לה להירדם בלילה.
גם להפרעות שינה, כמו נדודי שינה, עלולה להיות השפעה שלילית על היחסים בין בני הזוג, יותר מאשר על מי שסובל בעצמו מהבעיות.
> nrg גם בפייסבוק. הצטרפו לרשימת החברים שלנו וקבלו עדכוני חדשות