בואנוס איירס מוותרת על המלחיות במסעדות
הרשויות המקומיות בבירת ארגנטינה החליטו שלא יוצבו מלחיות על השולחנות כחלק מהניסיון לצמצם את לחץ הדם הגבוה בקרב התושבים

מלחייה. צילום: רובי קסטרו
על פי הדיווח ברשת CNN, מחלקת הבריאות של מחוז בואנוס איירס הגיעה להסכמה עם התאחדות המסעדות ובתי המלון בבירת ארגנטינה להפסיק את הצבת המלחיות על השולחנות במסגרת המאבק ביתר לחץ דם.
"בממוצע, כל ארגנטינאי צורך 13 גרם של מלח בכל יום, בעוד שארגון הבריאות הבינלאומי קובע כי יש לצרוך פחות מחמישה", אמר שר הבריאות של מחוז בואנוס איירס, אלחנדרו קואייה.
הקטור טובלנק, מנהל מסעדה בבואנוס איירס, סיפר על הרגלי האכילה של הסועדים המקומיים. "השף או הטבח כבר מוסיף מלח לארוחה, אבל הלקוח, עוד לפני שטעם את האוכל, כבר מוסיף לו עוד מלח", אמר.
כמו כן חתמה ממשלת המחוז על הסכם עם התאחדות יצרניות הלחם, לפיו הן יצמצמו ב-40 אחוז את כמות הנתרן בלחם שנמכר בבואנוס איירס. "אנחנו ממליצים להכניס 750 גרם של מלח לכל 50 קילוגרם של קמח, כלומר 100 גרם פחות מהכמות הרגילה", אמר ראש ההתאחדות, רובן סלביו.
לפי קואייה, צמצום של שלושה גרמים בצריכה היומית של מלח עשויה להציל את חייהם של קרוב ל-2,000 בני אדם. מומחי בריאות קבעו כי יתר לחץ
דם קשור לצריכת גבוהה של מלח ונתרן, אם כי עדיין יש חילוקי דעות בסוגיה.
בקרב הסועדים, היו מי שבירכו על הצעד החדש. "עבורי, זה מושלם", אמרה אנג'ליקה סלום. "אם לא הייתה מלחייה על השולחן, זה לא היה חסר לי".
אבל איש העסקים הוגו ורלנדי דווקא לא ממש מרוצה. "אני נגד הגבלות", אמר. "אני חושב שאנחנו צריכים לחנך אנשים, כך שהם יידעו מה לעשות, ולא לאסור עליהם אלא לתת להם אפשרות".