משרד הבריאות: לא לאכול ירקות בגרמניה
בעקבות החיידק מסוג אי-קולי שהתגלה בירקות בגרמניה ובמדינות נוספות, מפרסם משרד הבריאות הנחיות אזהרה למטיילים באירופה

מלפפונים בשוק בגרמניה, השבוע. צילום: אי-אף-פי
בימים האחרונים הולך ומתברר כי רוב מקרי ההדבקה הם מאנשים המתגוררים או שביקרו בצפון גרמניה בעיקר המבורג, סקסוני התחתונה וערים נוספות. על פי המרכז למחלות מדבקות האירופאי, עד כה התגלו 551 מקרים בהם פיתחו החולים את תגובה קשה לחיידק, מתוכם 520 בגרמניה.
המרכז מדווח כי תוצאות מעבדה זיהו את החיידק כזן של חיידק ה-104 (O104:H4). עדיין לא ידוע מהי צורת העברה של החיידק. רק לאחר שתברר סוגיה זו יוכל המרכז להעריך את מידת הסכנה לתושבי גרמניה ואירופה כולה.
חיידק מסוג חדש
אתמול הודה ארגון הבריאות העולמי כי חיידק האי-קולי שהתגלה בירקות ואשר גרם להתפרצות הקטלנית באירופה, שעד כה גבתה את חייהם של לפחות 17 בני אדם, הוא מסוג חדש שלא נראה עד כה.
על פי הסוכנות האו"ם, ממצאים ראשוניים של הניתוח הגנטי של החיידק מצאו כי מדובר באורגניזם שעבר מוטציה משתי בקטריות אי-קולי שונות, וכי יש לו גנים קטלניים שעשויים להסביר את הסיבה למקרי המוות הרבים.
על פי ארגון
הבריאות הבינלאומי, מקרים של התפרצות החיידקים התגלו בסך הכל בתשע מדינות אירופיות עד כה: אוסטריה, דנמרק, גרמניה, הולנד, נורבגיה, ספרד, שבדיה, שווייץ ובריטניה.
עד כה עדיין לא התגלתה הסיבה המדויקת להתפרצות, ובשל כך הזהירו הרשויות בגרמניה את התושבים שלא לאכול מלפפונים, תפוחי אדמה או חסה אורגניים. מרבית החולים מחוץ לגרמניה הם אנשים שנחשפו לירקות המורעלים בעת שהותם במדינה.







נא להמתין לטעינת התגובות






