סיירת דובדבן: ומה לגבי הטעם?
אנשים אוהבים לראות על המדף פירות גדולים, ומוכנים לשלם תמורתם הרבה יותר. אביב לביא בחר דווקא את הקטנים והתענג על הטעם

קטיף דובדבנים. הקטנים טעימים במיוחד דוידה גינטר
שאלתי את האיש מבית האריזה כמה עולים הדובדבנים. סוג א', השיב , 25 שקל לקילו. הוא הצביע על מארזי דובדבנים גדולים ונוצצים. אם יש סוג א', אמרתי , אז יש גם סוג ב'. הוא הצביע על קופסאות שרוכזו בפינה אחרת. פתחתי אותן: הדובדבנים היו כהים מאוד, וקטנים יותר. אלה, אמר המארח, עולים 12 שקל לקילו. פחות ממחצית.
בחנתי אותם בחשדנות. לא זיהיתי צלקות, מכות, בשלות יתר או כל פגם אחר
שמצדיק את הורדתם בדרגה. שאלתי מה הופך אותם לסוג ב'. " הם יותר קטנים", השיב הבחור. "אנשים אוהבים לראות על המדף פירות גדולים, ומוכנים לשלם תמורתם הרבה יותר".
הגיעה העת למבחן טעימה. הקטנים, איך לא, ניצחו בגדול. הגדולים היו בסדר גמור, אבל הקטנים פשוט התפקעו מעסיס מתוק. חצי מחיר, כפליים טעם. זה מה שקורה כשאוכל מפסיק להיות סתם אוכל, וכל דובדבן נדרש להיות דוגמן.
aviv67@gmail.com