"בזכותם אני ונכדיי נמצאים כאן היום"
בטקס ביד ושם סיפר רוברט קלופס כיצד ניצל מהנאצים בזכות זוג מהולנד שהסתיר אותו. בנם קיבל בשמם את אות חסידי אומות העולם

קייס וויטה, בנם של חסידי אומות העולם מקבל את אות בשם הוריו המנוחים, היום. צילום: יד ושם
קלפוס אמר עוד: "התקבלתי למשפחת וויטה כאחיין. התקווה והאהבה שהם הרעיפו עלי היו תחליף לאבדן הילדות. אני שמח להיות כאן בזכותם עם ילדי ונכדי שהם ההמשך שלי. אני מאד מתרגש ורוצה להודות ליד ושם על קיום הטקס הזה ולהודות לכל מי שנוכח כאן".
משפחת קלפוס הגיעה להולנד בסוף שנות השלושים המוקדמות מפולין, דרך ברלין. המשפחה התיישבה בעיירה אורסכוט בדרום הולנד. לאחר כיבוש הולנד על ידי הגרמנים, החליטה משפחת קלפוס לעבור למסתור.
האם אירנה אירמה ובתה רנטה עברו למקום מסתור אחד. האב לאון ובנו ראלף עברו למקום מסתור אחר ואילו את רוברט, בן הארבע, לקח יוהאן טרמיר, מכר של המשפחה, אל קרובת משפחתו יוהאנה וויטה-פיטרסה.
פרידה קשה
יוהאנה נישאה זמן קצר לפני כן ליקובוס וויטה, איכר אלמן, והזוג התגורר עם שלושה מתוך חמשת
ילדיו של יקובוס בכפר בצפון הולנד. קלפוס הוצג כאחיינה של יוהאנה והיחס אליו היה כמו לשאר ילדי המשפחה. בני הזוג הסתירו את הילד היהודי במשך שנתיים. הוא ישן בעליית הגג יחד עם שני הבנים קייס ויאן והלך לגן ילדים שנוהל על ידי נזירות קתוליות.
בתום המלחמה שב קלפוס הילד לבני משפחתו ששרדו את השואה.
לדבריו, היה לו קשה להיפרד מבני הזוג וויטה שעמם חי במשך תקופה ארוכה. יוהאנה וויטה נפטרה ביולי 1971. בעלה נפטר שלוש שנים אחריה.
בחודש אוגוסט האחרון, החליטה הוועדה לציון חסידי אומות העולם ביד ושם להכיר בבני הזוג וויטה כחסידי אומות העולם. את האות והמדליה קיבל בשם המצילים בנם, קייס וויטה, חברו של רוברט מאותם ימים. הטקס נערך בנוכחות שגריר הולנד בישראל מיכאיל דן הונד.