ארוחת עצמאות בצה"ל: ספגטי גנץ וביצת דיין
לכבוד יום העצמאות, בחדרי אוכל ב-26 בסיסים גדולים ייקראו למנות שמוגשות על שמם של 20 הרמטכ"לים. מורשת קרב - גם בצלחת

משה דיין צילום: ארכיון מעריב
לכבוד האירוע חובר תפריט מיוחד עם קריצה לפועלם והווייתם של הרמטכ"לים. את הפרויקט תוציא לפועל חברת ההסעדה "עידית", המפעילה חדרי אוכל ב-26 בארץ , בין היתר בקריה ובבסיסי ההדרכה הגדולים.
המנות הרגילות שהם מגישים לאלפי החיילים יהפכו לשבוע אחד למנות עם רזומה קרבי מרשים של מפקדי העבר. כך למשל, הרמטכ"ל הראשון של צה"ל, יעקב דורי, יזכה ל"סלט יעקב דורי", יגאל ידין קיבל את "הום פרייז ידין", ומשה דיין יזכה בחביתת עין (בזכות הרטייה השחורה המפורסמת שלו).
ממולא רבין
חציל ממולא בשר טחון ורוטב עגבניות יקרא "רבין ממולא'", ושווארמה מוקפצת בשם "הפיתה בידינו" תיקרא על שם מוטה גור, בזכות אמירתו המפורסמת, "הר הבית בידינו".
מי שיבחר את המנה של משה לוי (משה וחצי), "לוי על האש", יאכל מנה וחצי של שווארמה בלאפה.
אהוד ברק יהיה "אהוד בקר", עם בשר בקר ברוטב פלפלת, "אורז מופז" תהיה המנה של שאול מופז, והכנפיים קיבלו את השם "כנפי חלוץ" לכבוד
דן חלוץ איש חיל האוויר.
מנת לוף מטוגן, מהשאריות שעוד נותרו בצה"ל, תיקרא "רצועות גבי" - לכבוד גבי אשכנזי. גם הרמטכ"ל הנוכחי בני גנץ לא חמק מהמחווה והמנה על שמו תיקרא "ספגטי גנץ", כנראה בשל מבנה גופו הרזה וקומתו הגבוהה.
דני פלטי, מנכ"ל חברת "עידית": "יום העצמאות הוא הזדמנות טובה להצדיע למפקדי המטה הכללי של צה"ל. לכן החלטנו להביא את מורשת הקרב גם לצלחת".







נא להמתין לטעינת התגובות






