
הנצחת הנספים בכרמל: אנדרטת המריבה
דרישה של משפחות סוהרים להציב באנדרטה את שרידי האוטובוס השרוף מאיימת לעורר סערה נוספת. "ייתכן שחלק יחרימו את הטקס"

לדבריה, "שמעתי שיש משפחות מקרב השב"ס שטוענות כי הנחת שרידי האוטובוס תהפוך את אנדרטת ההנצחה למקום קשה לצפייה, אבל אני חושבת שאם אבוא בעוד כמה שנים עם הבת הקטנה שלי, שאבא שלה הספיק לראות אותה רק 12 ימים לפני שנספה, והיא תשאל אותי מה קרה ולמה אבא שלה לא כאן, אוכל להסביר לה יותר טוב דרך שרידי האוטובוס. לדעתי, האנדרטה צריכה לכלול שני אלמנטים מרכזיים - קיר עם שמות הנספים ושרידי האוטובוס. קיר ושמות יש, אוטובוס עדיין אין".
את האנדרטה עיצב ותיכנן האדריכל נתנאל בן יצחק, שנבחר במכרז מצומצם בין מספר אדריכלים, וההדמיה שלה הוצגה למשפחות השכולות כדבר מוגמר. האנדרטה אמורה להשתרע על שטח של כארבעה דונמים ותכלול בתוכה שורה של אלמנטים שיאפשרו למבקרים בה לקבל תמונה מלאה ככל האפשר על האסון. העבודות בשטח טרם החלו, למרות שנותרו כשבעה חודשים בלבד עד ליום הזכרון השנתי הראשון לאסון אשר נקבע ל-21 בדצמבר.

מיכל לוי, אלמנתו של איש השב"ס אבירם לוי מעפולה שנספה גם הוא באסון, תומכת בתביעה להניח את שרידי האוטובוס על האנדרטה. לוי, בעצמה לובשת מדים כעובדת סוציאלית בשב"ס, סבורה כמו לא מעט משפחות כי אגף ההנצחה צריך לתת מענה לבקשה הזו מענה.
"אסור להגיע למצב שחלק גדול מהמשפחות לא מקבלות את מבוקשן, כי זה שוב עלול ליצור מתח ביניהן", מזהירה לוי. בן משפחה נוסף של אחד הנספים מקרב אנשי השב"ס, שביקש לא להזדהות בשלב זה, אף איים השבוע כי "אם לא יהיו שרידים של האוטובוס על האנדרטה, יש מצב שיהיו משפחות שיחרימו את טקס הזיכרון המרכזי - ואסור שזה יקרה".
דני רוזן, בן זוגה של קצינת המשטרה אהובה תומר שנספתה ליד האוטובוס, מתרשם מהדיונים בפורום סגור של משפחות השב"ס בפייסבוק כי הן לא מתכוונות לוותר. "הוויכוחים
יש לציין כי מבין משפחות הסוהרים יש גם כאלה שסבורות שאין להכניס את שרידי האוטובוס לאנדרטה. כך או כך, אגף ההנצחה במשרד הביטחון אינו נוטה בשלב הזה לעשות שינויים בדגם האנדרטה שהוצג למשפחות. כך שבשלב זה, שני הצדדים נמצאים בעמדת המתנה. "אם יהיה צורך, נמחה כמו שכבר הוכחנו שאנו יודעים למחות", מאיימות כמה ממשפחות הרוגי השב"ס.