החינוך הפלסטיני: אין פיקוח מלא על בתיה"ס

מדיון בוועדת החינוך של הכנסת עולה כי 20 אלף תלמידי מזרח י-ם לומדים תכנים שאין לדעת אם הם עוינים את מדינת ישראל

אריק בנדר | 12/4/2011 12:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בדיון שהתקיים הבוקר (ג') בוועדת החינוך של הכנסת עלה כי בירושלים ישנם כ-20 אלף תלמידים פלסטיניים אשר החומר שהם לומדים לא עובר פיקוח של מנהלת החינוך בעיר. מדובר בתלמידים בגילאי גן עד תיכון שמוגדרים כלומדים בחינוך מוכר שאינו רשמי. יו"ר הוועדה אלכס מילר (ישראל ביתנו): "מנהל בית ספר אשר במוסד החינוכי אותו הוא מנהל נלמדים תכנים מסיתים, צריך לשאת באחריות פלילית".
תלמידים פלסטינים במזרח ירושלים
תלמידים פלסטינים במזרח ירושלים צילום ארכיון: פלאש 90

כ-80,000 תלמידים בבתי הספר הערביים במזרח ירושלים לומדים מתוך תוכנית הלימודים הפלסטינית באמצעות ספרי לימוד בהוצאת הרשות הפלסטינית.

מנח"י (מנהלת חינוך ירושלים) מקיימת פיקוח מסוים על ספרי הלימוד המשמשים בבתי הספר הרשמיים, אשר במסגרתו ספרי הלימוד עוברים בדיקה והדפסה מחדש ללא קטעים שיש בהם מסרים עוינים או אלימים כלפי ישראל.

עם זאת, ממסמך שהגישה מחלקת המחקר והמידע של הכנסת לוועדת החינוך עולה כי עד כה לא התקיים פיקוח דומה לגבי בתי הספר המוכרים שאינם רשמיים המלמדים כ-20,000 תלמידים בכיתות היסודיות ועד לתיכונים.

מן המסמך שהוגש לוועדה עלה כי בעקבות דיון שנערך בוועדת החינוך של הכנסת ביולי 2010 פנתה לאחרונה מנח"י להנהלת משרד החינוך, בבקשה לתוספת תקציב אשר תאפשר לקיים תהליך בקרה והדפסה מחדש של ספרי הלימוד הפלסטיניים גם לבתי הספר המוכרים שאינם רשמיים במזרח-ירושלים.
מימון אבסורדי

הנושא אושר עקרונית על ידי מנכ"ל משרד החינוך והועבר להמשך טיפול. בנוסף העבירה מנח"י חלק מספרי הלימוד האלה לניטור ראשוני של אחד ממכוני המחקר המתמחים בנושא.

למרות שממצאיו של הניטור הראשוני הצביעו, לטענת המכון שערך את הניטור, על הימצאותם של תכנים העלולים לעודד לאלימות ועל הצורך בבדיקה יסודית ומעמיקה יותר, טרם התקבלה החלטה רשמית לערוך בדיקה זו לקראת שנת הלימודים הבאה.

לדברי יו"ר ועדת החינוך, ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו), "זה אבסורד שהמדינה מממנת את מוסדות הלימוד

בחינוך המוכר שאינו רשמי, אך אינה יודעת אילו תכנים נלמדים במסגרתם". לדבריו, יש לפעול להאחדה של התכנים וליישום תוכנית לימוד ישראלית גם במוסדות החינוך במזרח ירושלים.

עוד הוסיף מילר כי מנהל בית ספר אשר במוסד החינוכי אותו הוא מנהל נלמדים תכנים מסיתים, צריך לשאת באחריות פלילית. "תהליכי השימוע שמקיים משרד החינוך למנהלים שלא עמדו בנהלים, אינם משמעותיים. עדיף למנהל להגיע לשימוע במשרד החינוך מאשר להסתבך עם ראשי הרשויות הערביות וועדת המעקב של ערביי ישראל".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/pulitic_news/ -->