מנכ"ל משרד הבריאות: המטרה – לסיים המו"מ עם האוצר עד פסח
ד"ר רוני גמזו התייחס במהלך סיור בבית החולים שיבא בתל השומר לשביתה במערכת הבריאות והודה: "אני לא חי טוב עם העניין. אין לי ספק שהיא פוגעת בחולים". גמזו הודיע כי הוא תומך בהכנסת שירותי הרפואה הפרטית וקבע לו"ז לסיום העיצומים: "המשימה שלנו היא לסיים את המו"מ עם האוצר עד לפסח"
- שביתת הרופאים: התשובות לשאלות שמטרידות את כולנו

מנכ"ל משרד הבריאות ציין עוד, כי הוא תומך בהכנסת שירותי הרפואה הפרטית אל תוך המערכת הציבורית תוך הפעלת אמצעי פיקוח.
גמזו הגיע לתל השומר כדי לבחון מקרוב את תוצאות שביתת הרופאים. "אחריותי כמנכ"ל משרד הבריאות היא לדעת איך השביתה מתנהלת", אמר. "שביתת רופאים היא טראומה למערכת הבריאות, היא טראומה למי ששובת ולחולים ואנחנו לא מקבלים את זה בקלות. לי השביתה הזו מאוד מאוד קשה".
גמזו שוחח במהלך הסיור עם רופאים העובדים בבית החולים שדרשו ממנו לפעול לתיקון מערכת הבריאות. "אנחנו עושים את המקסימום אבל זה על חשבוננו", סיפר לו ד"ר דויד גויטין מומחה צעיר בבית החולים. "זה אומר שעובדים יותר קשה. אני לא זוכר מתי אכלתי בזמן העבודה. אוכל זה זיכרון עמום. אנחנו מנסים לתת את הטיפול המרבי אבל חד משמעית זה לא טוב". "השמיכה היא קצרה וכל הזמן מושכים לכאן ולכאן", הוסיף רופא נוסף.
"אני נקרע כאן בין פערי התובנות של הרופאים ואיך שהם רואים את המצב ומצד שני משרד האוצר שפועל עם משאבים מוגבלים", אמר גמזו. "חייבים בסיטואציה הזו להביא את מקבלי ההחלטות לשולחן הדיונים. המשבר היה צפוי ומשרד הבריאות מנהל את המשבר הזה. סגן שר הבריאות עושה מעל ומעבר כדי להביא בשורה ולקדם את מערכת הבריאות הציבורית".
אתמול בשעות הצהריים נועדו נציגים של ההסתדרות הרפואית יחד עם אנשי האוצר. בתום פגישה שארכה מספר שעות, הודיעו הרופאים כי השביתה תימשך לאחר שהאוצר לא נענה לדרישותיהם שבגללן פתחו בעיצומים. האוצר חזר בפגישה על הצעתו לקיים בוררות בנושא השכר, אך הרופאים מצדם דחו את ההצעה והודיעו כי השביתה עומדת בעינה.
משרד האוצר קרא להסתדרות הרפואית לאמץ את הליך הבוררות כחלופה לשביתה. הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, הציע ליו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, לקיים הליך של בוררות מוסכמת על מנת להפסיק את השביתה ולהביא לפתרון מהיר, במתכונת דומה למתכונת הבוררות שנערכה
לטענת לוין, "הפגיעה בחולים מיותרת מכיוון שהמשא ומתן לא מוצה, אך אם הרופאים חשים כי המשא ומתן הגיע למבוי סתום, ניתן לפנות באופן מיידי לבוררות".
פתיחת שביתת האזהרה בת היומיים הביאה אתמול לקריסת המרכזיות בבתי החולים. אלפי מטופלים מודאגים הציפו את המרכזים הרפואיים ודרשו לדעת אם ההליכים הרפואיים שנקבעו להם - לעתים חודשים ארוכים מראש - יתקיימו. חלקם לא הסתפקו בשיחת טלפון ואף הגיעו פיזית למחלקות.