פיתוח חדש: פרות מפיקות חלב אם
מדענים סינים יצרו באמצעות טכנולוגיית שיבוט עדר פרות שמפיקות חלב בעל מאפיינים אנושיים. בקרוב על מדפי הסופרמרקט הקרוב לבית?

פרה ברפת. צילום: אי-פי-אי
על פי הדיווח, המדענים השתמשו בטכנולוגיה של שיבוט כדי להכניס גנים אנושיים לתוך הדנ"א של פרות משק מסוג הולשטיין, ולאחר מכן הושתלו העוברים המותאמים גנטית בתוך הפרות כדי שיולידו את העדר עם החלבונים האנושיים.
במאמר שפרסמו, טענו החוקרים כי הם הצליחו ליצור פרות שמפיקות חלב שמכיל פרוטאין בשם ליזוזים, שנמצא בחלב אם אנושי ומגן על תינוקות מזיהומים. כמו כן נוצרו פרות שמפיקות חלבון בשם לקטופרין שמחזק את מערכת החיסון וחלבון אנושי נוסף שנקרא אלפא-לקטלבומין.
> הצטרפו לדף הפייסבוק החדש של nrg מעריב
המדענים הביע תקווה כי יוכלו להפוך את החלב החדש לתחליף עבור הפורמולות וחלב האם המקורי. "לחלב הזה יש טעם חזק יותר מאשר חלב נורמלי", אמר פרופ' נינג לי, מנהל המעבדות של ארגו-ביוטכנולוגיה באוניברסיטה החקלאית של סין שהוביל את הפרויקט.
"אנחנו מתכוונים להפוך חלק מהמחקר בתחום הזה למסחרי בשלוש השנים הבאות", הוסיף המדען הבכיר. "יהיה צורך בעשר שנים
או יותר עבור הכנסת 'חלב כמו אנושי' לתוך הכוס של הצרכן".
אולם מבקרי הטכנולוגיה ופעילי זכויות בעלי החיים הגיבו בזעם למחקר החדש. דוברת מטעם הרשות להגנת החי אמרה כי בארגון מודאגים ביותר לגבי האופן שבו נוצרו הפרות. "צאצאים של חיות משובטות סובלות מבעיות בריאות ורווחה", אמרה. "למה אנחנו צריכים את החלב הזה, מה זה נותן לנו שאין לנו כבר".