הבוקר: ניסיון אחרון למנוע שביתה במערכת הבריאות כבר ביום ראשון
היום תתקיים פגישה מכרעת בין הרופאים לאוצר, ובינתיים הפערים גדולים. אחרי עשר שנים שבהן ויתרו על זכותם לשבות, וסבלו מהרעה מתמדת במצבם, מאיימים הרופאים להשבית את מערכת הבריאות כבר ביום ראשון ולהשאיר את החולים לבד. "עד עכשיו, המו"מ היה מאכזב מאוד", אמר יו"ר ההסתדרות הרפואית
- לעידכונים נוספים: הצטרפו לדף החברים של nrg מעריב

הרופאים: הצעת האוצר לא נתנה שום מענה לבעיות הקיימות צילום ארכיון: אי-פי
על פי חוקי העבודה, מרגע ההכרזה על סכסוך עבודה יש להמתין 14 יום עד שיוכלו הרופאים להחמיר את צעדי המאבק - להכריז על עיצומים או על יציאה לשביתה של 20,000 רופאי המגזר הציבורי. אולם מאז ההכרזה כמעט ולא התנהלו מגעים בין האוצר להסתדרות הרפואית, בניסיון למנוע את איום השביתה.
הפגישה שתתקיים היום, פגישה שתואמה מראש עוד לפני ההכרזה, היא למעשה אחת ההזדמנויות האחרונות להגיע להסכמה לפני יום ראשון, אז יחלפו 14 הימים.
הרופאים מעוניינים לקיים מאבק משמעותי
בהסתדרות הרפואית קיוו אתמול שהאוצר יציע בפגישה הצעה שתגשר על הפערים, ותחזירם לשולחן המשא ומתן. בינתיים, נראה כי הסיכויים לכך קלושים. "עד עכשיו, המשא ומתן היה מאכזב מאוד", אמר אתמול יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן.
"ההצעה של האוצר לא נתנה שום מענה לבעיות הקיימות. בינתיים הפערים מאוד גדולים, אבל אני מקווה שתמנע את הצורך בהסלמה, אם כי לא נראה שיש יסוד לאופטימיות".
במידה
ואכן לא תהיה התקדמות משמעותית בפגישה, ישקלו בהסתדרות הרפואית כיצד להגיב, והאם לפתוח ביום ראשון בעיצומים או בשביתה.
יש לציין כי ההסתדרות הרפואית ויתרה על זכות השביתה לפני כעשר שנים, במסגרת הדיונים על ההסכם הקודם. כעת, אחרי עשר שנים של מרמור וכעס מצטבר על ההרעה במצבם, רבים מהרופאים מעוניינים לקיים מאבק משמעותי ונותנים להסתדרות הרפואית רוח גבית.
מה דורשים הרופאים?
העלאה בשכר - תוספת לשכר שעה בשיעור של 50% (מ-42 שקל ל-60 שקל)
הוספת מיטות אשפוז - עדכון התקינה (למיטות ורופאים) שלא השתנתה מאז 1976 לצרכי היום
תמריצים להתמחויות - תמיכה בהתמחויות שנמצאות במצוקה (כירורגיה, פנימית, טיפול נמרץ, הרדמה וגריאטריה)
רופאים לפריפריה - הוספת רופאים מחוץ לגוש דן על ידי קביעת תנאים משופרים הכוללים מענקים, הקלה במס וחבילות דיור
הכללת ביטוח משלים - הכנסת הביטוחים המשלימים של קופות החולים למערכת הבריאות הציבורית, לצורך ניצול יעיל יותר של המשאבים הקיימים