ישראל מודה: המהנדס שנחטף באוקראינה מוחזק בכלא בשטחנו
בית משפט השלום בפתח תקווה הסיר חלקית את צו איסור הפרסום על הפרשה שנחשפה בתקשורת הזרה, בעקבות עתירה שהוגשה על ידי האגודה לזכויות האזרח. במהלך הדיון הודתה ישראל כי דיראר אבו-סיסי מוחזק בבית כלא לצורך חקירה. עם זאת, נסיבות מעצרו נותרו חסויות למשך 30 ימים נוספים

על פי הפרטים שנחשפו היום, אבו-סיסי כלוא בישראל בכלא שקמה לצורך חקירה, אבל כל הפרטים הנוגעים לנסיבות מעצרו כפי שפורסמו בכלי תקשורת זרים נותרו חסויים למשך 30 ימים נוספים. הסרתו החלקית של צו איסור הפרסום התאפשרה בעקבות עתירה שהגישה האגודה לזכויות האזרח אליה הצטרפה גם עורכת דינו של אבו-סיסי, סמדר בן נתן.
לפני עשרה ימים דיווחה סוכנות הפליטים של האו"ם לסוכנות הידיעות אי-פי, כי פלסטיני שנחטף באוקראינה לפני כשלושה שבועות, מוחזק בבית סוהר בישראל. על פי הדיווח, ד"ר דיראר אבו-סיסי, מהנדס בן 42, נעלם "בנסיבות לא ברורות" ב-19 בפברואר, לאחר שעלה על רכבת לקייב.
אבו-סיסי הוא מנהל תחנת הכוח ברצועת עזה. בני משפחתו טענו בראיון לסוכנויות הידיעות כי הוא נעלם במהלך נסיעת רכבת והם מאשימים את המוסד בחטיפתו ובהעברתו לכלא בישראל. דובר סוכנות הפליטים, מקסים בוטקביץ', אמר כי ייתכן שהעברת הפלסטיני לישראל בוצעה בסיוע שירותי הביון האוקראינים. יצויין כי אבו-סיסי מחזיק גם באזרחות אוקראינית.
תחילתו של הסיפור ב-27 בחודש ינואר. אז הגיע אבו-סיסי עם אשתו וששת ילדיהם לקייב. לאבו-סיסי היכרות מוקדמת עם המדינה, כשב-1988 החל ללמוד באוקראינה הנדסת חשמל וכעבור עשור סיים שם גם את לימודי הדוקטורט.
באוקראינה הכיר את ויקטוריה, תושבת המקום עם אזרחות מקומית, ונשא גם אותה לאישה. ב-1998 שב לעזה עם משפחתו והתקבל לתפקיד ניהולי בתחנת הכוח של רצועת עזה.
ב-18 בפברואר, סמוך לשעה אחת עשרה בלילה, עלה אבו-סיסי לקרון מספר 6 ברכבת 63 שיצאה מחרקוב לקייב. הנסיעה, כ-500 ק"מ אורכה, הסתיימה רק בשעה 7:13 בבוקר. אחד מחבריו של אבו-סיסי שהמתין לו בתחנת הרכבת ביעדו, הופתע לגלות שהוא אינו על הרכבת. ההפתעה הייתה גדולה, שכן אבו-סיסי היה אמור לנסוע אל שדה התעופה של קייב כדי לפגוש את אחיו יוסוף שהגיע מהולנד. שניהם לא התראו במשך 15 שנים.
לאחר כמה שעות של אי ודאות, יצר יוסוף קשר עם המשטרה המקומית באוקראינה ודיווח כי אחיו נעדר. במקביל, יצאו נציגים של הפזורה הפלסטינית בחרקוב לתחנת הרכבת כדי לשוחח עם
כעת מנהלים בני משפחתו של אבו-סיסי קמפיין תקשורתי לגילוי הפרטים. "לבעלי לא היו אויבים באוקראינה או בפלסטין", אמרה ויקטוריה אבו-סיסי בראיונות לכלי תקשורת מקומיים. "הוא גם לא איש עסקים עשיר שנחטף על ידי פושעים לצרכי כופר".
לדבריה, מי שעומד מאחורי החטיפה הוא המוסד הישראלי. "כל פלסטיני הוא יעד עבורם", אמרה ויקטוריה והבהירה כי בעלה לא היה קשור באף ארגון או פעילות פוליטית. עם זאת, גורמים ברצועת עזה מסרו לסוכנות אי-פי כי אבו סיסי נחשב לתומך חמאס ומעמדו הבכיר מעיד על כך שהוא מקושר היטב בארגון.