מבצע בקרון 6: כך התנהלה חטיפת המהנדס מעזה
חבריו של ד"ר דיראר אבו-סיסי, מנהל תחנת החשמל ברצועת עזה המוכר כתומך חמאס, המתינו לו לפני כשלושה שבועות על רציף הרכבת בקייב שבאוקראינה אך הוא לא הגיע. מאוחר יותר התברר כי באחת התחנות פנו אליו שני אלמונים וביקשו שיתלווה אליהם. מאז נעלמו עקבות המהנדס. רעייתו בטוחה: המוסד חטף אותו

ממש כמו בפרשיית חיסולו בדובאי של בכיר החמאס, מחמוד אל-מבחוח, גם היעלמותו של אבו-סיסי מספקת, לפי דיווחים זרים, הצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של עולם המודיעין. פרטים רבים עדיין נותרו עלומים, אולם כבר כעת ברור: מישהו השקיע מאמץ רב באיתורו ובחטיפתו.
"אנחנו לא יודעים את הפרטים על הדרך שבה הוא הועבר מאוקראינה לישראל", אמר אתמול מקסים בוטקביץ', דובר ארגון הפליטים של האו"ם באוקראינה, לסוכנות הידיעות, "אך זה נראה כמו חטיפה אלימה ולא כמו הסגרה חוקית או מהלך חוקי אחר שבוצע על ידי השלטונות". ויקטוריה קושניר, דוברת משרד הפנים האוקראיני, מסרה שאבו-סיסי "נעלם בנסיבות לא ידועות" ואילו "המוקד לזכויות הפרט בישראל" מסר כי אבו-סיסי מוחזק בכלא שקמה.
תחילתו של הסיפור ב-27 בינואר , כאשר הד"ר דיראר אבו-סיסי מגיע עם רעייתו וששת ילדיו לקייב. אבו סיסי, בן 42, מכיר את אוקראינה היטב. בשנת 1988 הוא החל ללמוד שם הנדסת חשמל וכעבור עשר שנים סיים את לימודי הדוקטורט. באוקראינה הוא גם מכיר את ויקטוריה, אזרחית אוקראינית, ומתחתן איתה. עשר שנים מאוחר יותר, בשנת 1998, חוזר אבו סיסי לעזה עם משפחתו ומשתלב בניהול תחנת הכוח של רצועת עזה.
בתחילת השנה מחליטה משפחת אבו-סיסי לעזוב את עזה ולהשתקע באוקראינה. הם מגיעים לקייב, שם מגיש אבו-סיסי בקשה רשמית לקבל אישור שהייה קבוע.
זמן קצר לאחר מכן מתקבל, אולי, סימן מחשיד לעתיד לבוא: סוכנות הידיעות "מען" ציטטה את בני משפחתו של אבו-סיסי, אשר סיפרו כי דרכונו
ב-18 בפברואר, בשעה 22:55, עלה אבו-סיסי לקרון מס' 6 ברכבת מספר 63 שיצאה מחרקוב לקייב. הנסיעה, מרחק של כ-500 קילומטרים , נמשכה כל הלילה והסתיימה בשעה 7:13 בבוקר. מרכז "ראיד לתקשורת" שדיווח על האירוע, סיפר כי אחד מחבריו של אבו סיסי, שהמתין לו בתחנת הרכבת של קייב, הופתע לגלות שהוא לא נמצא על הרכבת. הפליאה הייתה גדולה יותר, שכן אבו-סיסי היה אמור לסוע אל שדה התעופה של קייב כדי לפגוש את אחיו יוסוף, שהגיע מהולנד. שני האחים לא התראו במשך 15 שנים.
לאחר מספר שעות של חוסר וודאות, התקשר יוסוף למשטרה האוקראינית והודיע שאחיו נעדר. במקביל, יצאו נציגים של הפזורה הפלסטינית בעיר חרקוב אל תחנת הרכבת, כדי לדבר עם ההנהלה.

נהג הקטר והאחראית של קרון מס' 6 עדכנו אותם כי בשעה אחת בלילה - שעתיים לאחר תחילת הנסיעה, כאשר הרכבת עמדה בתחנת פולטבה - נכנסו לקרון שני גברים לא מזוהים. הם הראו לאבו סיסי תעודות, המציגות אותם כגורמי בטחון אוקראינים, והורו לו להתלוות אליהם. מרגע זה, נעלמו עקבותיו של המהנדס הפלסטיני.
בעקבות הגילוי המפתיע, פנתה המשפחה לארגון זכויות אדם אוקראיני, אשר ביקש להגיש תלונה במשטרת תחנת הרכבת בקייב. אך בתחנת המשטרה סרבו לקבל את התלונה, וציינו כי החוק האוקראיני מוכן להתייחס לפניות על נעדרים רק כעבור שלושה ימים.
רק לאחר פנייה אל מטה המשטרה בקייב הסכימה משטרת הרכבת לקבל את התלונה. זה היה ב-20 בפברואר, בשעה שתיים בלילה, יותר מ-24 שעות לאחר העלמותו של אבו-סיסי. לפי דיווחים בתקשורת הערבית, בשלב זה התערב מטה המשטרה בסיפור. המשטרה האוקראינית יצרה קשר עם נהג הרכבת ועם אחראית הקרון, ואלו שינו את גרסתם הראשונית. "הכל תקין", אמרו השניים, "אף אחד לא נחטף מהרכבת".
בני משפחתו אבו-סיסי מנהלים כעת קמפיין תקשורתי לחשיפת הפרטים. "לבעלי לא היו אויבים באוקראינה או בפלסטין", אמרה ויקטוריה אבו-סיסי במסיבת עיתונאים שערכה בסוכנות הידיעות האוקראינית, אוניין, "הוא גם לא איש עסקים עשיר שנחטף על ידי פושעים לצרכי כופר".
לדבריה, מי שעומד מאחורי החטיפה הוא המוסד הישראלי. "כל פלסטיני הוא יעד עבורם", אמרה ויקטוריה, אך הבהירה כי בעלה לא היה קשור לשום ארגון או לפעילות פוליטית. עם זאת, גורמים ברצועת מסרו לסוכנות הידיעות כי אבו-סיסי נחשב לתומך חמאס ומעמדו הבכיר מעיד על כך שהוא מקושר היטב בארגון.
מקסים בוטקביץ', פקיד או"ם בכיר באוקראינה, העריך אתמול כי שירות המודיעין האוקראיני היה מעורב בפרשה. עם זאת, גורמים משפטיים באוקראינה טוענים שאין הסכם שיתוף פעולה רשמי בין השירות האוקראיני לבין המוסד, דבר שעלול ליצור מבוכה קשה לשלטונות האוקראינים. בתוך כך, בתחילת השבוע יגיע לביקור רשמי בישראל ראש ממשלת אוקראינה.
בהכנת הידיעה השתתף אלי ברדנשטיין
