דיון ביטחוני באירועי מצרים: "התרעה אסטרטגית"

ועדת חוץ וביטחון של הכנסת התכנסה לדיון מיוחד בהתפתחויות באזור, לאחר ההפיכות במצרים ובתוניסיה, ובגל המחאה שצובר תאוצה בעולם הערבי. בכירי מערכת הביטחון סקרו את האירועים האחרונים, שאותם הגדיר יו"ר הוועדה מופז כ"שינויים טקטוניים". מופז הדגיש: השלום עם מצרים הוא יעד עליון עבור שתי המדינות

אריק בנדר | 16/2/2011 14:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ההפיכות שהתרחשו בשבועות האחרונים במדינות ערב גרמו גם לראשי מערכת הביטחון להיערך לקראת מציאות חדשה ולא ידועה. יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת ח"כ שאול מופז (קדימה) כינס בצהריים (ד') דיון מיוחד כדי לבדוק כיצד ישראל מכינה את עצמה לשינויים המתרחשים מסביבה. "אלה שינויים טקטוניים המהווים התרעה אסטרטגית עבור מערכת הביטחון ומדינת ישראל בכלל לקראת הבאות", אמר מופז במהלך הדיון.

שינו את המערכת האזורית. עימותים בכיכר תחריר
שינו את המערכת האזורית. עימותים בכיכר תחריר צילום: רויטרס
בדיון השתתפו חברי שלוש ועדות המשנה של הוועדה: ועדת המודיעין והשירותים החשאיים, ועדת תפיסת הביטחון ובניין הכוח, וועדת מוכנות וביטחון שוטף.

חברי הוועדות השונות קיבלו סקירה נרחבת מבכירים במטה לביטחון לאומי על האירועים האחרונים במדינות העולם הערבי. "הסכם השלום עם מצרים הוא יעד עליון לשתי המדינות", אמר מופז במהלך הדיון. הוא גם שיבח את פעילות הצבא המצרי אשר "פעל באחריות ובשיקול דעת כאשר הודיע על כך שהסכם השלום יישמר".

יו"ר ועדת חוץ וביטחון הוסיף כי השינויים המתחדשים והמתהווים ברגעים אלה ממש באזורנו משנים לרעה את יחסי הכוחות המוכרים במזרח התיכון. "מה שנחזה להיות אפקט דמוקרטי שהחל בתוניסיה, עלול להתברר לבסוף כאפקט דומינו להשתלטות האחים המוסלמים וכוחות קיצוניים במצרים ובמדינות נוספות".
"לחדש לאלתר את התהליך המדיני"

מופז הוסיף ש"המזרח  התיכון צועד לעבר עימות וישראל לא יכולה לנהוג כבת יענה". לדבריו, "שנת 2011 היא שנת הכרעה בין חלופות קשות. אם לא נדע להוביל בעצמינו אל עבר החלופות המועדפות לבטחונינו - ניגרר לאלטרנטיבות המסכנות את קיומינו. חשוב לחדש לאלתר את התהליך המדיני שבאפשרותו להוות עוגן מייצב".

לפני שלושה ימים, התייחס שר הביטחון אהוד ברק ליחסים בין ישראל למצרים בעקבות הדחתו של הנשיא חוסני מובארק. ברק לא צופה שמערכת היחסים תדרדר, אך הזהיר מפני החלטה פזיזה על בחירות חדשות במדינה.

"אני לא חושב שמערכת היחסים בין ישראל למצרים נמצאת בסיכון

כלשהו כעת, או שקיים סיכון בעתיד", אמר ברק בראיון לרשת אי-בי-סי. הוא העלה את החשש כי המרוויחים האמיתיים מבחירות לשלטון במצרים שיתקיימו במועד הקרוב יהיו האחים המוסלמים מפני ש"הם כבר מוכנים לכך". 

עדכון אחרון : 16/2/2011 16:00
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צבא וביטחון''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/army_security/ -->