תאונת המנוף: אסון בשמיים, מחדל בארץ
מפעיל המנוף אלכסיי מויסייצ'יקוב נפל לפני 4 חודשים אל מותו בשל מחדל בטיחותי. למרות שהטעות ברורה לכל – החקירה תקועה

אלכסנדר מויסייצ'יקוב
בבוקר האירוע קיבל מוסייצ'יקוב טלפון בהול ממעסיקו בחברה להשמת מנופאים ועגורנאים שבה הוא עבד. "המפעיל הקבוע של העגורן ברמת השרון לא הגיע", אמר לו מנהלו, "אנחנו צריכים שתגיע מיד לאתר". מוסייצ'יקוב לא חשב יותר מדי. הוא יצא מביתו באשקלון וזמן קצר לאחר מכן הגיע לאתר הבנייה.
בכתב התביעה שהגישו בני משפחתו, באמצעות עו"ד ישראל אסל המייצג אותם, הם טוענים כי כאשר הגיע מוסייצ'יקוב לאתר, הוא עלה מהר על המנוף והחל לעבוד. מנגד, טוען מנהל העבודה שהיה במקום כי תדרך אותו לפני שהחל את עבודתו. מרגע שעלה למנוף, נראה היה כי מוסייצ'יקוב איננו מכיר את המנוף עליו הוא עובד. מספר דקות לאחר שהחל את העבודה, קרסה הרצפה תחתיו והוא צנח אל הקרקע. העובדים סביבו מיהרו להזעיק למקום צוותי מד"א, שנאלצו לקבוע את מותו.
זלזול בחיי אדם
לאחר המקרה, הגיעו כוחות משטרה רבים למקום. הם גם זימנו את חוקרי משרד התמ"ת שהיו אמורים לקבוע אם המוות נגרם כתוצאה מרשלנות. אף שסיבת המוות די ברורה, חוקרי המשרד טרם פרסמו את מסקנותיהם מסיבה שאינה ידועה. במהלך החקירה, גילו פקחי המשרד עובדה נוספת שחושפת את הזלזול בחיי האדם.

עו"ד ישראל אסל
רצפת הפרספקס, שחצצה בין מפעיל העגורן לקרקע, כלל לא הייתה צריכה להיות המחסום היחיד מפני נפילה. מעל לרצפה השקופה, שהייתה גם היא אמורה להיות עשויה מזכוכית חזקה, התקינה החברה המייצרת את העגורן רשת ברזל שהוצאה ממקומה.
חוקרי משרד התמ"ת מצאו את הרשת מונחת בחלקו האחורי של תא המפעיל מבלי שנעשה בה כל שימוש. משרד התמ"ת התייחס למקרה, ומסר בתגובה: "המסקנות של חוקרי התמ"ת מועברות למשטרת ישראל אשר אחראית לחקירת
התאונה ולא לשום גורם אחר. עיתון מעריב מתעקש לקבל פרטים שאסור להעבירם מעצם היות התאונה תחת חקירה פלילית".
גורמים במשטרה הפנו את האצבע המאשימה כלפי משרד התמ"ת. "אין לנו דרך לדעת אם בעגורן מדגם מסוים אמורה להיות שבכת ברזל או לא ואם הזכוכית צריכה להיות מחוסמת במידה כזו או אחרת", אמרו . מקבוצת "אורתם-מליבו", החברה המפעילה את אתר הבנייה, נמסר: "טענת משפחת המנוח, שאינה נכונה, תדון בבית המשפט".