היישר מהעץ: עגבנייה
תכירו: עץ עגבניית ה"תמריליו" עולה לישראל. הירק העסיסי שגדל על שיחים יגודל מעתה גם על עצים שגובהם מגיע עד לשישה מטרים

החוקר שבתאי כהן מתחנת הניסיונות במו"פ רמת הנגב אומר כי לעגבנייה שגדלה על העץ טעם מתוק-עדין שמזכיר מעט את פרי הגויאבה. צורתה של העגבנייה שונה מהצורה המוכרת והעגבנייה שגדלה על העץ ארוכה יותר. עץ העגבניות מכונה בשם הניוזילנדי תמריליו, ויש לו מספר זני פרי ולכל זן צבע שונה - מצהוב ועד לסגול, וגם כמובן הצבע האדום המוכר.
לעגבנייה ריכוז גבוה של ויטמין C וויטמין A, וניתן לאכול אותה כפרי טרי ישר מהעץ או לעשות בה שימוש בבישול, בדומה לכל עגבנייה אחרת. צוות המו"פ מציין כי לעץ העגבניות יתרון עבור החקלאי הישראלי בשל כוח האדם המועט הנדרש לגידולו וכן פוטנציאל הייצוא הגדול שלו, כיוון שהעגבנייה הגדלה על
עץ פופולרית מאוד בשווקים בחו"ל.
כהן אומר כי בימים אלה צוותו נמצא בעיצומו של ניסוי שנועד לבחון את הדרך הטובה והנכונה לגדל את התמריליו בארץ באופן מסחרי וכן את האפשרות להשקיית הצמח במים מליחים. עם השלמת הניסוי ניתן יהיה להתחיל בגידול מסחרי של העץ בישראל. לפי ההערכות, על כל דונם ניתן יהיה לטעת בין 100 ל-200 עצים , כאשר יכולת ההנבטה של עץ מוערכת בכ-60 ק "ג פרי. הזמן הדרוש להנבטת פרי בכמות מסחרית בכל עץ עומד על כשנתיים מיום נטיעתו. עץ העגבניות, כמו גם פיתוחים נוספים וחדשניים של מו"פ רמת נגב, יוצגו בתערוכה החקלאית הבינלאומית "אגרו משוב", שתתקיים בראשית החודש הבא בגני התערוכה בתל אביב.