ג'ימי קרטר: מובארק מושחת – הוא ייאלץ לעזוב
נשיא ארה"ב לשעבר, שהיה מאדריכלי הסכם השלום בין ישראל למצרים, אמר במהלך שיעור שבועי שהוא מעביר בבית ספר של יום ראשון בג'ורג'יה: "המהומות במצרים הן המשבר העמוק ביותר במזרח התיכון מאז שעזבתי את תפקידי, בשנת 1981". את היום שבו נרצח סאדאת הגדיר: "אחד העצובים בחיי", אך ממובארק הוא לא חסך ביקורת: "ההתנהלות שלו עוררה דאגה בבית הלבן"
- אל-בראדעי הכריז על "מצרים חדשה": השינוי יגיע תוך ימים
- גורמים מדיניים בירושלים: "טעינו בהערכת הנעשה במצרים"
- מאות מפגינים בקהיר: "מובארק וסולימאן סוכנים אמריקאיים"

ג'ימי קרטר צילום ארכיון: אי-אף-פי
קרטר שוחח על מצרים במהלך שיעור שהוא מעביר למבקרים מרחבי העולם בבית הספר של יום ראשון בכנסייה הבפטיסטית מרנאתה. את הדברים פרסם הלילה העיתון לדג'ר אינקוויירר, היוצא לאור בעיר קולומבוס שבמדינת ג'ורג'יה.
"אני עוקב בדאגה אחרי מה שנעשה במצרים", אמר קרטר. "המחשב הנייד שלי פתוח כל הזמן על ערוץ אל-ג'זירה באנגלית".
קרטר, מאדריכלי הסכם השלום בין ישראל למצרים, הכיר היטב את מובארק, ששימש באותם ימים סגנו של הנשיא אנואר סאדאת, עד לרצח סאדאת בשנת 1981. את היום בו נרצח סאדאת כינה קרטר: "אחד הימים הגרועים בחיי".
על היכרותו עם מובארק אמר קרטר: "אם לסאדאת היה מסר להעביר, הוא היה שולח את מובארק. במשך 30 שנה הוא דאג לקבע את שלטונו. ארצות הברית רוצה שמובארק ימשיך להחזיק בשלטון, אבל העם המצרי כבר החליט".

המוני מפגינים מתאספים במרכז קהיר
צילום: אי-פי-אי
קרטר על סולימאן: "הוא מאד אינטליגנט, ואני אוהב אותו מאוד"
קרטר הוסיף: " במהלך השנים ההתנהלות שלו עוררה דאגה במסדרונות הבית הלבן. לא פעם אמרו לו נשיאים בארצות הברית, בשיחות פרטיות: 'אתה חייב לאפשר יותר חופש ביטוי וחופש עיתונות'. אם מערכות עיתונים או רשתות טלוויזיה היו מבקרות את מובארק - הן היו נסגרות או שבעליהן היו נשלחים למאסר".
לעומת מובארק, על סגן הנשיא עומר סולימאן, שהושבע לתפקידו שלשום כדי לנסות להביא להרגעת הרוחות, הביע קרטר דעה חיובית. "הוא אדם מאד אינטליגנט, ואני אוהב אותו מאוד", אמר. "נשארנו בקשר לאורך השנים.
"בארבע או חמש השנים האחרונות, כשהייתי נוסע
למצרים, אני לא הולך לדבר עם מובארק, שמדבר כמו פוליטיקאי. אם אני רוצה לדעת מה קורה במזרח התיכון, אני מדבר עם סולימאן. עד כמה שזה תלוי בהתרשמותי, הוא תמיד אמר לי את האמת".
קרטר עומד כיום בראש מרכז קרטר באטלנטה, הפועל במדינות העולם השלישי במגוון תחומים: יישוב סכסוכים, קידום זכויות אדם, חיסונים נגד מחלות ופרויקטים להגברת התוצרת החקלאית. בשנת 2002 זכה בפרס נובל לשלום, בזכות "עשורים של מאמץ בלתי נלאה למציאת פתרונות של שלום לסכסוכים בינלאומיים, לקידום הדמוקרטיה וזכויות האדם, ולעידוד פיתוח כלכלי וחברתי".

חוסני מובארק משוחח עם עומר סולימאן. ''מובארק מדבר כמו פוליטיקאי, סולימאן תמיד אמר לי את האמת''
צילום מתוך ערוץ אל-מסרייה: אי-אף-פי