ברית החקלאות הישירה

ליאת טאוב מציעה לגליליים ירקות מהשדה עד הבית. היא מאמינה גדולה באוכל מקומי. בירקות ובפירות שגדלים בגליל. טעם של פעם

סופ
אביב לביא | 29/1/2011 12:38 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
20 משפחות גליליות יפתחו השבוע את הדלת, שמעברה ימתין, בפעם הראשונה, "ארגז ההפתעות", כמו שמכנה אותו ליאת טאוב. הארגז יכיל ירקות ופירות טריים שטאוב תאסוף באותו בוקר מחקלאים ברחבי הגליל. רק כשהארגז יגיע הלקוחות יגלו מה הוא צופן: גורלם הגסטרונומי תלוי במה שיניבו השבוע החלקות של עלי מכפר מנדא, נמרוד ממושב בן עמי ושאר החקלאים שטאוב כוננה איתם את ברית החקלאות הישירה.

בשביל טאוב ארגז ירקות הוא הרבה יותר מאוכל; הוא תרבות. היא פעילת סביבה ותיקה, מעמיקה, כזו שעושה ירוק במו ידיה, מנסה לשנות את העולם מגובה הרגבים. בשעתו הקימה את הגינה הקהילתית הראשונה בירושלים, "בוסתניה". לפני כשנתיים עברה עם משפחתה לכרמיאל, ומיד הפך ביתה הצנוע לצומת סואן של ידע ופעילות סביבתית.
צילום: ליאת טאוב
עלי מוראד מכפר מנדא - בשדה מלוחייה צילום: ליאת טאוב

טאוב מאמינה גדולה באוכל מקומי. בירקות ובפירות שגדלים בגליל, בעשבי התבלין, במתכונים המסורתיים שמתבשלים בכפרי האזור כבר מאות שנים. "אוכל מקומי", היא אומרת, "זה אוכל שיודעים מי עומד אחריו. במקום לקנות מותג קונים ממי שנמצא כאן, ובאותה הזדמנות משמרים את המסורת הקולינרית של האזור. קינואה זה אולי בריא, אבל כשאני קונה קינואה מדרום אמריקה אין לי מושג איך היא באמת גודלה וכמה שילמו לעובדים. כשאני קונה אוכל מקומי

אני יכולה להשפיע על התנאים שבהם הוא גודל. אני מעדיפה יחסי אמון על אישורים וחותמות".

טאוב בחרה בקפידה את החקלאים שמהם היא רוכשת את תנובת השדה - מכפר מנדא, נתיב השיירה, סכנין ובן עמי (מושב ליד נהריה שבו גדלה) - חלקם אף הפכו לחברים קרובים. כדי להגביר את האמון היא מזמינה את לקוחותיה לבקר בחלקות ולהתרשם איך צומח מזונם. מדי פעם היא מארגנת סדנאות בבישול גלילי מסורתי בהדרכת רזאלה, אשתו של עלי החקלאי.

צילום: ליאת טאוב
ביקור וקטיף בשדה של עלי מוראד בכפר מנדא צילום: ליאת טאוב

בינתיים הלקוחות מגיעים בעיקר מיישובי משגב. "אני יודעת שבגוש דן הקנייה הישירה מחקלאים כבר נפוצה, אבל בגליל המודעות לאפשרות הזו עדיין בחיתולים. אני מתכוונת להפיץ פלאייר ברוסית, כי בכרמיאל יש ציבור גדול של עולים שמתעניין בתזונה. בשלב ראשון היעד שלי הוא להגיע ל-50 משפחות".

לטאוב יש הרבה חלומות. למשל, להחזיר לגליל את הגידול המקומי של עדשים, שיבולת שועל למאכל, שעועית, מוצרים שפעם נבטו כאן והיום מיובאים ממרחק אלפי קילומטרים. בינתיים היא תסתפק בביסוס מאגר לקוחות שיזמינו ממנה ארגז שבועי קטן (95 שקל) או גדול (130). במייל ששלחה ללקוחותיה היא שואלת ומשיבה: "למה המחיר נוח? בגלל שאין הרבה מתווכים, כי קונים רק מחקלאים קטנים, בלי יבואנים ובלי חברות גדולות, בלי מחסנים, בלי כרטיסי אשראי ובלי פרסומת בעיתון. 054-4488588 או liat@tafrit.org.

aviv67@gmail.com

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

לא עוצר בירוק

צילום: דעות

אביב לביא במסע שבועי במטרה להפוך את הסביבה למקום נעים יותר

לכל הכתבות של לא עוצר בירוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/green/ -->