יונה אברושמי, רוצחו של אמיל גרינצווייג, ישוחרר היום

אחרי 27 שנה מאחורי סורג ובריח ישתחרר הבוקר יונה אברושמי, שהורשע ברצח אמיל גרינצווייג בהפגנה של "שלום עכשיו" בשנת 1983 מול בית ראש הממשלה בירושלים, לאחר שהשליך רימון לעבר המפגינים. הוא נידון למאסר עולם ועונשו נקצב על ידי נשיא המדינה. בעבר הוא הגיש מספר בקשות לקיצור מאסרו, שנדחו

אבי אשכנזי | 26/1/2011 9:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לאחר 27 שנה בכלא, יונה אברושמי שהורשע ברצח פעיל השלום אמיל גרינצוויג, ישוחרר היום (ד') מכלא הדרים בסביבות השעה 11:00 בבוקר. לאחר הרשעתו נדון אברושמי למאסר עולם ונשיא המדינה דאז קצב את עונשו ל-27 שנים. ב-2005 קבע בית המשפט המחוזי כי מסוכנותו ואישיותו הבעייתית של אברושמי לא השתנו, ודחה את בקשתו לשחרור מוקדם.
יונה אברושמי, רוצחו של גרינצווייג
יונה אברושמי, רוצחו של גרינצווייג צילום ארכיון: יוסי אלוני

אברושמי, כיום בן 53, הורשע ברצח של פעיל השמאל אמיל גרינצוייג ז"ל בהפגנה של "שלום עכשיו" ב-1983 מול בית ראש הממשלה מנחם בגין בירושלים, לאחר שהשליך רימון לעבר המפגינים. גרינצוייג נהרג ותשעה בני אדם אחרים נפצעו.

ב-2002, לאחר שריצה שני שלישים מעונשו, פנה אברושמי לוועדת השחרורים וביקש לשחררו. הוועדה קיבלה את הבקשה, בנימוק שהאסיר הביע חרטה כנה ונמצא ראוי לשיקום בכלא. במשך יותר משנה שהה אברושמי בהוסטל שיקומי, עבד מחוץ לכלא ויצא בסופי שבוע לחופשה בביתו.

הפרקליטות ערערה על ההחלטה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, שהורה לבטל את השחרור על מנת שתוגש חוות דעת סוציאלית אודות אברושמי. לאחר מכן שוב הורתה ועדת השחרורים לשחרר את אברושמי, ולכן פנתה הפרקליטות לבית המשפט העליון. 

בעקבות הפניה הוקמה ועדה מיוחדת, בראשות שופט העליון בדימוס יעקב קדמי. ביולי 2003 קבעה ועדת קדמי כי אברושמי לא ישוחרר

מהכלא, מכיוון שהשתמש בסם מסוג אקסטזי. הוועדה המליצה שהוא יעבור טיפול אישיות בתוכנית מיוחדת של השב"ס.

ב-2005 שוב פנה אברושמי לוועדת השחרורים, שהחליטה לדחות את בקשתו של אברושמי לשחרור מוקדם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/in_country/ -->