ריאליטי קידס: הציבור בעד להגביל השתתפות ילדים בתוכניות ריאליטי

סקר חדש שהוצג הבוקר בדיון של ועדת הכלכלה קובע כי 81% מהציבור בבית סבורים שצריך להגביל השתתפות ילדים בתוכניות ריאליטי וכמעט חצי מהציבור מתנגדים להשתתפות ילדים לחלוטין

חני יודל | 24/1/2011 16:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 81% מהציבור סבורים שצריך להגביל השתתפות של ילדים בתוכניות ריאליטי – כך עולה מסקר שהוצג הבוקר (ב') בכנסת, במהלך דיון משותף של ועדת הכלכלה והוועדה לזכויות הילד בנושא השתתפות ילדים בתוכניות טלוויזיה. עוד עולה מהסקר, שביצע מכון "מאגר מוחות", כי 48% מתנגדים לחלוטין להשתתפות ילדים בתוכניות ריאליטי, ו- 71% מסכימים כי השתתפות משפחות בתוכניות ריאליטי פוגעת בפרטיות הילדים.
 
מיכל דליות סופר נני
מיכל דליות סופר נני צילום: ינאי יחיאל עבור ''רייטינג''
 
"אחרי שאתה מופיע בטלוויזיה, לכל אחד יש רשות להביע דעה - את שמנה יותר במציאות, את זקנה יותר בטלוויזיה, את יפה יותר עם איפור", אמרה השחקנית יונה אליאן שהשתתפה בדיון. "אני עטיתי במהלך 40 שנה במקצוע שפע שכבות הגנה, ועדיין לא עומדת בזה. מה עובר על הנשמות הרכות יום למחרת ההופעה בטלוויזיה?" אליאן יצאה בעיקר נגד תוכניות הריאליטי המשתפות ילדים: "סדרת דרמה זו יצירת אמנות בה אתה בורא עולם לא אמיתי. דמות הילד בדויה, זו לא הדמות הפרטית שלו. הריאליטי הרבה פחות סלחני. ילד שהוריו האמיתיים רבים לידו לפני קהל הצופים, מה קורה לו למחרת? אלוהים ישמור".

יו"ר מועצת הכבלים והלוויין ניצן חן הזכיר בדיון את "טקס נבחרי הילדים" האחרון, ששודר בערוץ הילדים, בו אחת הקטגוריות היתה "נשיקת השנה". חן סיפר כי הגיעו תלונות מהציבור בנושא, בעיקר על כך שהתוכנית לא סומנה כראויה לצפייה לגילאי 8 ומעלה בלבד. חן טען, שדווקא כדי להגן על חופש הביטוי מן הראוי היה לעשות שימוש בכלי זה, שיאפשר להורים להחליט אם להרשות לילדיהם הקטנים לצפות בתוכנית.



אמנה לשלום הילד

בדיון ברכו ועדת הכלכלה והוועדה לזכויות הילד את האמנה שגיבשה בשנה האחרונה מועצת הרשות השנייה, בנוגע לכללי השתתפות של ילדים בתוכניות טלוויזיה, לרבות ריאליטי. בארץ הדבר נוגע בעיקר לתוכניות כמו "משפחה חורגת" ו"סופר נני", המשתפות משפחות ובהן ילדים. על פי האמנה, הסדרת כללי ההשתתפות של ילדים בתוכניות טלוויזיה תתבצע בדרך של רגולציה משותפת, ובה הרגולטור, הזכיין והגורם המפיק מסכימים לפעול לפי עקרונות שנקבעו. בין היתר על פי האמנה, הזכיין המשדר ומערכת ההפקה של התוכנית יחויבו ליידע את הילד ואת הוריו בהרחבה לגבי סוג התוכנית בה הוא מבקש להשתתף, ולגבי ההשלכות האפשריות של השתתפותו באותה תוכנית. מעבר להסכמת הילד והוריו להשתתפותו בתוכנית, צריכה להתקבל הסכמה מרופא המשפחה וממנהל בית הספר. בנוסף, יידרש ליווי פסיכולוגי של ילדים בתהליך בחירת המתמודדים בתוכנית, ועל הגוף המפיק והמשדר להקפיד כי השתתפותו של הילד אינה תתבצע בצורה המבזה או משפילה אותו.

אלא שהאמנה אינה מחייבת, ותלויה ברצון הטוב של הגוף המשדר. "לאחר שהרשות

בחנה את הנושא ואת דרכי ההסדרה השונים, היא מצאה שנכון להסדירו באמצעות אמנה, שגורמי השידור ייקחו על עצמם באופן וולנטרי", הסבירה אילת מצגר, סמנכ"ל הטלוויזיה ברשות השנייה. "הרשות תבחן את פעילות הזכיינים בנושא, ותראה אם יש מקום בעתיד להסדרה גם בדרך של כללים".

ניצן חן חידד, כי האמנה היא צעד בכיוון הנכון, אך הדבר לא מייתר את הדרישה מהרגולטור להתערב כשהתערבות כזו נחוצה. מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, הוסיף כי עצם קיומה של טיוטת האמנה הוא דבר טוב, אולם הבעיה היא ביישום. "על פי האמנה הנוכחית אי אפשר היה להעלות חלק מתוכניות הריאליטי לשידור, ואם זה היה תלוי בי הייתי מבטל את השתתפות הילדים בתוכניות ריאליטי", אמר. "צריך לתת לגופים המשדרים הזדמנות לפעול לפי האמנה, ואם הם לא יעשו כן, יש להכניס את כללי האמנה בחקיקה מחייבת".

יצוין כי כיום בישראל אין הגנה על ילדים המשתתפים בתוכניות מציאות, לעומת ב-11 מדינות אחרות אותן בדק מכון המחקר "מאגר מוחות", בהן אוסטרליה, ארה"ב, בריטניה, גרמניה, צרפת וקנדה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תקשורת''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/media/ordering_new_1/ -->