סוניה פרס הלכה לעולמה בביתה בת"א בגיל 87
אשתו של נשיא המדינה נפטרה בביתה בשכונת רמת אביב. נכדם של בני הזוג פרס מצא את סבתו ללא רוח חיים, ככל הנראה לאחר שלקתה בלבה. סוניה נישאה לשמעון פרס ב-1945, לאחר שהכירו בכפר הנוער בן שמן. במשך השנים היא בחרה להתרחק מאור הזרקורים ולשמור על פרטיותה. לזוג שלושה ילדים, נכדים ונינים

סוניה גלמן נולדה בפולין בשנת 1923, הכירה את שמעון פרסקי בכפר הנוער בן שמן, והתחתנה עימו בשנת 1945, לאחר שהשתחררה מהשירות בצבא הבריטי במלחמת העולם השנייה.
כאשר סיימה סוניה את לימודיה היא התגייסה לחיל העזר של הנשים הארץ-ישראליות בצבא הבריטי ונשלחה לאירופה כנהגת משאית. כשהיתה אשת ראש הממשלה סירבה לקבל רכב שרד משום שטענה: "נהיגה מרגיעה אותי".
כשחזרה ארצה מאירופה התגוררה בקיבוץ אלומות, שם חידשה את חברותה עם שמעון פרס והשניים החליטו להתחתן. ב-1 במאי 1945 נערכה החתונה בכפר הנוער בן שמן. בשנות נישואיהם הראשונות חי הזוג פרס באלומות ולאחר שנתיים נולדה שם בתם צביה, המכונה בפי כל ציקי.
בתחילת שנות ה-50, כאשר פרס הצעיר מונה למנכ"ל משרד הביטחון, עברה המשפחה
בשנת 1992 לקתה סוניה בהתקף לב ואושפזה בבית החולים הדסה עין כרם, ובשנת 2007 פונתה לבית החולים תל השומר כשהיא מורדמת ומונשמת, לאחר שחשה ברע וסבלה מקשיי נשימה. מצבה היה קשה אך יציב.

סוניה פרס הייתה לעקרת בית אשר בחרה להתרחק מאמצעי התקשורת ולשמור על פרטיותה ועל פרטיות משפחתה, זאת למרות הקריירה הפוליטית הענפה של בעלה.
בספרו "טיוטת נעורים" כתב פרס על אהבתו לסוניה: "התאהבתי בקלות. כל ימי הייתי איש מאוהב. אהבתי היתה שלמה, מלאה, טבועה בדמיון עשיר. הנערה שאהבתי בכל תקופה ומעולם לא אהבתי אלא נערה אחת - נראתה לי כליל השלמות.
"המסקנה הבלתי נמנעת - שאיני ראוי לה. ככל שנמנעתי מלגלות את אהבתי, הייתי מתייסר איתה בסתר. בקושי התגברתי, פעם אחת, על מעצורי והיא היתה לאהבתי הגדולה והנמשכת. הנערה שאהבתי היתה לבת בריתי לאורך חיי".
עם בחירתו של פרס לנשיאות, הודיעה סוניה כי לא תעבור איתו לבית הנשיא בירושלים, ותישאר בדירתם שברמת אביב - מאז הם חיים בנפרד. ב-15 ביוני 2009 בחרה סוניה לשנות את שם משפחתה מ"פרס" ל"גל".