
אסון הכרמל: המשפחות השכולות חוקרות בעצמן
חודש אחרי השריפה, החליטו משפחות ההרוגים לא להמתין יותר למבקר המדינה. כמה מהוריהם של צוערי השב"ס: "לא צריכים חוקרים פרטיים"

במסגרת מאבקן של המשפחות השכולות יגיש הבוקר (א') דני רוזן, בעלה של תת-ניצב אהובה תומר שנספתה באסון, תביעה לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד שר הפנים אלי ישי, בה יבקש מבית המשפט לקבוע את סכום הפיצויים שישי יצטרך לפצותו. "אני מניח שהסכום ינוע סביב שלושה מיליון שקל", העריך רוזן, "אבל את זה אני משאיר לבית המשפט".
אך בינתיים, מתרחבת המחלוקת בין משפחות הנספים באסון הכרמל. נראה כי בימים האחרונים נוצר קרע בין משפחות הקורבנות מבין מערך כיבוי אש ובין משפחות קורבנות המשטרה והסוהרים. "נוצר מצב שהכבאים מאשימים מישהו, הסוהרים את המשטרה והמשטרה מנסה לגונן על עצמה בכל מחיר", אמר אחד מהאבות שבנו נספה באסון.
במשטרה זעמו ביום שישי על כך שסיור פנימי באזור האסון צולם והודלף לתקשורת. מדובר בצילומים מתוך סרט
"עצם פרסום הסיור והוצאתו לתקשורת זה דבר שלא ייעשה בניגוד לדעת המשטרה, והמשטרה מצרה על כך", אמר דובר המחוז הצפוני סגן ניצב יהודה ממן. "מישהו במחוז הצפוני, ואולי בכלל במשטרה בלחץ מכל חשיפה שבה נשמעים בכירי הקצינים מתדרכים את המשפחות", אמר בתגובה אחד מבני המשפחה של הנספים.
הבוקר תובא לממשלה הצעת חוק, שתכלול העברת 400 מיליון שקל לטובת הקמת רשות הכבאות הארצית, ובכלל זה הקמת מינהלת אשר בראשה יעמוד מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, ניצב (בדימוס) יעקב גנות, שיתמנה היום לתפקידו. במסגרת עבודתה, צפויה המנהלת לקבוע, בין היתר, סטנדרטים לרכישת ציוד חדש עבור שירותי הכבאות.
המינהלת החדשה, בה ייכללו אנשי המשרד לביטחון פנים ונציגי נציבות הכבאות הארצית לצד נציגי הממשלה ומשרד האוצר, תמשיך בהסדרת מעמדם של הכבאים במסגרת מערך הכיבוי הארצי החדש שעליו החליטה הממשלה. עד להקמת המערך הארצי ימשיכו לפעול איגודי הכבאות ומחלקות הכיבוי ברשויות המקומיות כפי שפעלו עד היום.
במסגרת עבודה זו ייבחנו תנאיהם הסוציאליים של הכבאים לצד זכויותיהם להתארגנות ושביתה, אותם סעיפים אשר באיגוד הכבאים דרשו לקיים לגביהם משא ומתן מול משרד ראש הממשלה.