באוצר והשלטון המקומי לא הגיעו להסכמות
פגישתו של שר האוצר עם ראשי הרשויות הסתיימה ללא הודעה על ביטול השביתה אך באוצר טוענים כי הצטמצמו הפערים וייפגשו שוב במוצ"ש

במשך מספר שעות ישב שטייניץ' עם שר הפנים, אלי ישי ואנשי המקצוע של משרדיהם לפגישה עם ראשי מרכז השלטון המקומי, בהם היו"ר שלמה בוחבוט, יו"ר מרכז המועצות האזוריות, ראש מועצת רמת הנגב שמוליק ריפמן, רון חולדאי וכן מספר ראשי רשויות נוספים.
הפגישה, שמלכתחילה הוגדרה "טעונה" עוד בטרם החלה, לוותה בויכוחים ובקולות רמים בין נציגי האוצר לראשי השלטון המקומי.
אולם, בנוסף התברר כי בין ראשי השלטון המקומי לבין עצמם ישנם פערים בעמדותיהם ובדרישותיהם מהאוצר. בעוד בוחבוט דרש מהאוצר להורות על הגדלת מענקי האיזון לרשויות המקומיות ל-2.8 מיליארד ושלושה מיליארד שקלים לשנים 2021-2011, בהתאמה, הציע חולדאי פשרה בדמות העלאת מענקי האיזון בבסיס התקציב הדו שנתי ל-2.7 מיליארד שקלים לשנת 2011 ו-2.75 מיליארד שקלים לשנת 2012.
גורמים באוצר אמרו כי הפערים בין עמדתם לבין המספרים עליהם דיבר חולדאי אינם גדולים, והם יבחנמו את הצעתו במהלך סוף השבוע. עם זאת, נראה כי בוחבוט אינו שלם עם הצעת חולדאי. אנשי האוצר שאלו את בוחבוט אם יבטל את השביתה במקרה שיקבלו את הצעתו של חולדאי, אך בוחבוט סירב להתייחס לשאלה. במשרד האוצר אמרו לאחר הפגישה כי הכוונה היא לקיים פגישה נוספת עם ראשי מרכז השלטון המקומי במוצאי שבת, בניסיון נוסף למנוע מהשביתה לצאת לדרך.
בוחבוט, חולדאי וראשי ערים נוספים שנכחו בפגישה תקפו קשות את שטייניץ על סירובו לאפשר את הורדת מחירי המים הציבוריים בישראל. לקראת תום הפגישה הסכימו ראשי השלטון המקומי להצעתו של השר האוצר, לפיה יוקם צוות משותף לאנשי האוצר, הפנים וראשי הרשויות לבחינת נושא תעריפי המים ותאגידי המים העירוניים, אשר יבחן את הנושא ויגיש את המלצותיו במהלך שלושת החודשים הקרובים.
במרכז השלטון המקומי הבהירו לאחר הפגישה כי היא למעשה הסתיימה ללא תוצאות משמעותיות, ולכן השביתה
במסגרת השביתה לא יתנו הרשויות המקומיות שירותים מוניציפליים, למעט בחיפה ובירושלים. בנוסף עובדי הרשויות המקומיות במערכת החינוך, בהם מורים בבתי הספר העל-יסודיים, גננות ומטפלות בחינוך לגיל הרך ובחינוך המיוחד ישבתו גם כן, למעט במועצות האזוריות.
בעקבות איום השביתה פנו אתמול יו"ר אלו"ט, פרופ' איזי בורוביץ' ויו"ר אקי"ם, עמי אילון, במכתב דחוף לשלמה בוחבוט, וקראו לו שלא לכלול את מערכת החינוך המיוחד בשביתה. עד היום נהגו בשלטון המקומי שלא להורות לעובדי החינוך המיוחד לשבות במהלך מצעדי מחאה. "אסור ליצור תקדים קשה ופוגעני כלפי אוכלוסיית הילדים והבוגרים עם מוגבלות", אמרו בורוביץ' ואיילון.
בשבועות האחרונים מנהל מרכז השלטון המקומי מאבק בקיצוץ בתקציבי החובה הממשלתיים לרשויות המקומיות ובמחאה על ייקור מחירי המים על ידי התאגידים. במסגרת המאבק, הוקם אוהל מחאה מול משרד ראש הממשלה בירושלים וכן נחסמו צמתים וכבישים ברחבי הארץ. בנוסף, הובאו גמלים למשרד ראש הממשלה בניסיון לחסום את כניסת האזרחים והחברות לאגף מס הכנסה ומיסוי מקרקעין.

החרפת המאבק מתוכננת ביום ראשון הקרוב. אנשי השלטון המקומי מתכוונים להשבית את שירותי המערכות המוניצפליות ובהן את לשכות הרווחה.
השביתה מתוכננת להימשך ללא הגבלת זמן ולכלול, בין היתר, את שירותי התברואה (איסוף אשפה) ושל עבודת הפקחים העירוניים (חלוקת דוחות) וכן לא תהיה אספקה של שירותים מוניציפליים למתקני הממשלה.
שלשום הודיעו ארגון המורים והסתדרות המורים כי לא ייקחו חלק בשביתה. עם זאת, למרות שצוותי ההוראה יופיעו ללמד בבתי הספר, קיים חשש שהלימודים לא יתקיימו במוסדות בהם לא יופיעו לעבודה צוותי המנהלה: המאבטחים, המזכירות, ההסעות וכדומה.