כוס תה על ענייני טמפרטורה
כמה לחמם את הדוד? מה הקשר לחיידקי הליגיונלה? איך משדרגים תה? ומה הקשר בין לואיזה, נענע ומרווה? דבר הקוראים

כוס תה עם נענע. אפשר גם עם תוספות צילום: אלי דסה
קורא אחר, שמעון מראש העין, דווקא הזדהה עם ההמלצה שלי לגדל עשבים באדנית הביתית לטובת תה, אבל טען שהגישה שלי-לפיה התה הוא משקה חורפי - נובעת מדעה קדומה ומחמיצה חלק גדול מהכיף.
רשות הדיבור לשמעון: "בסיום הכתבה ציינת בצער שהקיץ מתקרב ויהיה חם, כלומר לפי דעתך לא ניתן ליהנות מתה עם נענע בימים חמים. ובכן, בימים החמים אני מכין בקערה גדולה תה עם תערובת של כל העשבים שלי (נענע, מנטה, לואיזה, זוטא, מרווה), מכניס גם חתיכות לימון לקבלת חמצמצות טבעית, ממתיק לפי הטעם ונותן לזה להתקרר מעט. אחר כך אני מוזג לבקבוקים ומכניס למקרר. כעבור כמה שעות יש לי תה קר הרבה יותר טעים ובריא מהתה הקר התעשייתי, ללא צבעי מאכל, ללא טעמים סינתטיים, ללא מלח לימון וללא חומרים משמרים. גם הילדים אוהבים אותו. מכיוון שהחורף ממילא נעדר השנה, אפשר לנצל את ההזדמנות ולנסות את האופציה הזו כבר עכשיו".
aviv67@gmail.com