קבלנים מזהירים: "הסכנה ביערות לא חלפה"
קבלני תשתיות מתריעים: עשרות יערות בסכנה מפני שאין דרכי גישה לרכבי חירום. דורשים להנגיש את כל היערות למניעת האסון הבא

כיבוי השריפה בכרמל. "צריך להדליק נורה אדומה" צילום: אי-פי
"הסכנה היא לא רק בזמן שריפה אלא גם בתאונות דרכים למשל", אומר אילן מרדכי, סגן נשיא התאחדות הקבלנים והבונים וראש אגף התשתיות. "אני מבין את הרצון לשמר כל פינה ירוקה ולהגן על החי והצומח, אבל ישנה חשיבות גדולה לא פחות לשמירה על חיי אדם. אסון השריפה צריך להדליק נורה אדומה בקרב כל
מקבלי ההחלטות וחייבים להוציא לדרך את פרויקט נגישות היערות לפני השריפה הבאה".
לטענת מרדכי, מהנדסי תחבורה יודעים להצביע כיום על פתרונות המשלבים שמירה על הצומח לצד הרחבה משמעותית של דרכי גישה לטובת רכבי הצלה. במכתב ששיגר מרדכי לשר הגנת הסביבה גלעד ארדן הוא כותב: "קשה שלא לחשוב מה היה קורה אילו נהג אוטובוס הצוערים יכול היה להסתובב במקום ואולי בכך להציל את חייהם של עשרות".
בסוכות האחרון עלה באש שטח שגודלו 80 דונם ביער ירושלים, רק בעזרת שני מטוסי כיבוי וצוותים נרחבים של קק"ל וכיבוי אש הצליחו להשתלט על השריפה. הסיבה לכך, כפי שדווח על-ידי קק"ל: קושי בדרכי גישה. באזור ירושלים נדרשו 45 אנשי קק"ל, 5 כבאיות קק"ל, כוחות גדולים של כיבוי אש ו-3 מטוסים - להשתלטות על שריפה שפרצה באוגוסט האחרון. 300 דונם של חורש נשרפו כליל.
הציבור הרחב אולי אינו מודע לכך, אבל שריפת יערות מתרחשת בישראל חדשות לבקרים. מתחילת 2010 תועדו כ-1,000 שריפות , שבהן נשרפו 22 אלף דונמים וכ-800 אלף עצים.