הדיפלומט האמריקאי ריצ'רד הולברוק מת
שליח הממשל לאפגניסטן ואחד הדיפלומטים המובילים של ארה"ב הלך לעולמו בגיל 69, אחרי שאושפז בשביל ניתוח חירום באבי העורקים
הולברוק הובהל ביום שישי האחרון לבית החולים בוושינגטון אחרי שהרגיש לא טוב בעת ששהה במשרד החוץ. ביום שבת ביצעו הרופאים ניתוח חירום כדי לתקן קרע באבי העורקים של הולברוק, אולם מצבו של הדיפלומט הוגדר קריטי. הלילה הלך הולברוק לעולמו, מותיר את האלמנה קטי ושני בנים מנישואים קודמים.

הקריירה הדיפלומטית של הולברוק, שסגנונו התוקפני זיכה אותו בכינוי "הבולדוזר", נמשכה מאז ימיו של הנשיא ג'ון קנדי. בין היתר הוא היה חבר במשלחת לשיחות השלום שסיימו את המלחמה בווייטנאם והיה הרוח החיה מאחורי השגת הסכם דייטון שסיימה את המלחמה ביוגוסלביה לשעבר ב-1995.
בהודעה שפרסם הנשיא ברק אובמה, קרא להולברוק "ענק אמיתי של מדיניות החוץ האמריקאית שהפך את ארצות הברית לחזקה יותר, בטוחה יותר ומכובדת יותר". "הלילה, יש מיליוני אנשים ברחבי העולם שחייהם ניצלו והפכו עשירים יותר מהעבודה שלו", אמר הנשיא.
שרת החוץ, הילארי קלינטון, אמרה כי הולברוק היה אחד "מהעזים והמסורים שבעובדי הציבור של אמריקה". "הולברוק שירת את המדינה שאהב קרוב לחצי מאה, ייצג את ארצות הברית באזורי מלחמה ובשיחות שלום בדרג גבוה, תמיד עם חוכמה מיוחדת ונחישות שאין כמותה", ציינה קלינטון בהודעתה.
גם בקונגרס הייתה אחדות דעים בין המפלגות סביב תרומתו של הולברוק. יו"ר ועדת החוץ של הסנאט, ג'ון קרי, אמר כי האובדן הוא "כמעט בלתי מובן", בעוד אילאנה רוס-להיטן הרפובליקנית, שתעמוד בראש ועדת החוץ של בית הנבחרים, אמר כי הולברוק היה "כוח דינמי בדיפלומטיה האמריקאית".
נשיא פקיסטן, אסיף עלי זרדרי, אמר בראיון לרשת סי-אן-אן כי הולברוק היה "אדם שעבד קשה ביותר" כדי "לבצע דברים שאחרת היו עוברים שבועות עד שהיו מתבצעים".
הולברוק, בנם של זוג מהגרים יהודים מאירופה שנמלטו מאימת המשטר הנאצי, נולד בעיר ניו יורק. הוא למד באוניברסיטאות בראון ופרינסטון, וכבר מגיל צעיר הוא הביע עניין בשירות הציבורי כאשר היה חבר קרוב של בנו של דין ראסק, שר החוץ בממשלים של קנדי ולינדון ג'ונסון.
את פעילותו הדיפלומטית הוא החל בתור נציג בסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי בדרום וייטנאם ולאחר מכן היה עוזר של שני שגרירים בסייגון. הולברוק גם חיבר את אחד הכרכים של מסמכי הפנטגון, מסמך פנימי של הממשל על המעורבות בווייטנאם אשר עורר סערה גדולה כאשר הודלף לתקשורת ב-1971.

בשנים הבאות עסק הולברוק בתפקידים שונים גם מחוץ לממשל, כולל תפקידי עריכה בניוזוויק ובפוריין פוליסי ויועץ בקמפיין הבחירות של ג'ימי קרטר, עד ששב למשרד החוץ וקיבל את תפקיד עוזר שר החוץ לענייני אסיה.
ב-1981 שוב יצא הולברוק לשוק הפרטי ועבד בחברת ההשקעות ליהמן בראדרס. אך כאשר הדמוקרטים חזרו לבית הלבן עם ניצחונו של ביל קלינטון ב-1992, מונה הולברוק לשגריר בגרמניה ולאחר מכן לעוזר שר החוץ לענייני אירופה.
שיא הקריירה הדיפלומטית של הולברוק הגיע ב-1995, כאשר הוא במשך 20 יום הוא ניצח על שיחות השלום לסיום המלחמה בבוסניה,
"הטרגדיה ביוגוסלביה לא הייתה נחרצת מראש", כתב הולברוק בספר זיכרונותיו "לסיים מלחמה". "זו הייתה תוצאה של מנהיגים פוליטיים רעים, אפילו פליליים, שעודדו עימות אתני עבור רווח אישי, פוליטי וכלכלי".
בשנה שעברה פרצה מחלוקת סביב פעילותו של הולברוק, כאשר המנהיג הבוסני-סרבי בתקופת המלחמה, רדובן קרדז'יץ', טען בפני בית הדין לפשעי מלחמה בהאג כי הולברוק הבטיח לו חסינות אם יעזוב את החיים הפוליטיים. הולברוק הכחיש בתוקף את הטענות.
ב-1996 עזב הולברוק את משרד החוץ ושב לוול סטריט, שם מילא תפקיד בבנק אשראי. עם זאת, גם בתור אדם פרטי הוא המשיך את פעילותו הדיפלומטית כאשר שימש שליח מיוחד של הממשל לקפריסין ולאחר מכן למדינות הבלקן. הוא גם היה הנציג שהזהיר את מנהיג יוגוסלביה, סלובודן מילושביץ, להפסיק את הדיכוי בקוסובו, אולם מאמציו נכשלו וברית נאט"ו פתחה בהפצצות אוויריות.
בתום קרב סוער בסנאט, בצל חקירות אתיות בעסקיו ועל אף התנגדות הרפובליקנים, מונה הולברוק ב-1999 לשגריר באו"ם. במסגרת תפקידו הוא ניסה לסייע להשגת שלום במלחמות באפריקה והוביל את המאמצים להילחם במגפת האיידס ביבשת השחורה. אחרי השבעתו של ג'ורג' בוש לנשיא בתחילת 2001 שוב עזב הולברוק את העולם הדיפלומטי.

במסע הבחירות של 2008 תמך תחילה הולברוק בהילארי קלינטון, אך לאחר שהפסידה בפריימריס הוא התקרב לאובמה. אחרי שהנשיא נכנס לבית הלבן, הוא מינה את הולברוק לשליח המיוחד שלו לאפגניסטן ולפקיסטן. בין היתר סייע הולברוק לגיבוש האסטרטגיה האמריקאית במדינה, וגם השבוע הוא היה אמור לקחת חלק בהצגת הערכת המצב המעודכנת.
יחסיו של הולברוק עם נשיא אפגניסטן, חמיד קרזאי, היו מתוחים, בעיקר לאחר שהדיפלומט מתח ביקורת על הזיופים בבחירות לנשיאות בשנה שעברה. עם זאת, שלשום התקשר קרזאי לרעייתו של הולברוק כדי לדרוש בשלומו.
העיתון וושינגטון פוסט דיווח כי חברי משפחה סיפרו כי מנתחו של הולברוק היה רופא ממוצא פקיסטני, וכי המילים האחרונות שאמר לו הדיפלומט היו: "אתה חייב לעצור את המלחמה הזו באפגניסטן".