קנקון: העיראקים מתעניינים ביערני ישראל
ועידת האקלים נפחתה עם ציפיות נמוכות. אנשי משלחת קק"ל נתקלו באורחים מפתיעים – אנשי המשרד להגנת הסביבה העיראקי
את הקו המסויג וחסר המעוף שיקפה בנאום הפתיחה קריסטינה פיגוררס, מזכירת אמנת האקלים, שציינה כי "הוועידה בקנקון לא עתידה לפתור על כל הבעיות". עם זאת, פיגוררס הביעה תקווה כי הוועידה תותיר על כנו את המאמץ להגיע להסדר והנכונות לוויתורים הדדים. באווירה חסרת אופטימיות זאת, לא פלא שחלק ניכר מן הדיונים בוועידה יוקדשו להסתגלות לשינויי האקלים במקום למניעת פליטות והפחתת תופעת ההתחממות.

פתיחת הוועידה. ''הוועידה בקנקון לא עתידה לפתור על כל הבעיות''
צילום: אי-פי-איי
משלחת ישראל, מצידה, הגיעה לקנקון מלווה במספר מומחים אשר יציגו טכנולוגיות הסתגלות לשינוי אקלים. איציק משה, מנהל מחלקת הייעור ושימור הקרקע וסגן מנהל מרחב דרום בקק"ל, אמור להציג את המומחיות הישראלית בתחום
הייעור המדברי וחקלאות בתנאי מחסור במים. משה גם יציג בכינוס הארגונים הלא ממשלתיים במקום. לצדו, מומחים ממכון וולקני ומשרד החקלאות יציגו פיתוחים וחידושים בתחום שימור וחיסכון במים ובתחום המרעה.

מפגינים מחוץ לדיוני ועידת האקלים
צילום: רויטרס
באזור התצוגות של הוועידה, העמידה קק"ל דוכן, שהמה פעילות זמן קצר לאחר הקמתו. אז הגיעו משתתפים רבים שגילו עניין בנעשה בישראל. מבין המתעניינים בלטו נציגי משרד הגנת הסביבה העיראקי, שהתפלאו לשמוע על פעולות הייעור הנרחבות שקק"ל מקיימת בישראל ואמרו ש"גם הם היו רוצים שבעירק תתקיימנה פעולות ייעור דומות". בדוכן ביקרו גם נציגי המפלגה הירוקה בוונצואלה שנכנסו לראשונה לפרלמנט עם חמישה צירים, ועיתונאי מהעיתון יומי מקסיקני שהתעניין בפעילות הייעור בישראל.

אנשי המשרד להגנת הסביבה עיראקי בדוכן קק''ל
צילום: דוד ברנד, קק''ל
הכותבת, ד"ר אור קרסין, ראש משלחת קק"ל לוועידת האקלים