האלוף דנגוט: כיבוד ההקפאה – סימן לבאות
מתאם הפעולות משבח את המתנחלים על היענותו בזמן הקפאה והגדיר אותה כ"מוצלחת".על החיזבאללה: "יש להם 40 אלף טילים"

לדברי דנגוט, העובדה שהמתנחלים כיבדו את ההחלטה להקפיא את הבנייה היא "סימן לבאות", וייתכן שבמידה וייחתם הסדר מדיני מול הפלסטינים, המתנחלים יגלו הבנה וישתפו עמו פעולה.
האלוף אמר, כי העובדה שהמתנחלים כיבדו את ההחלטה להקפיא את הבנייה היא סימן לבאות וכי ייתכן שבמידה ויהיה הסדר מדיני מול הפלסטינים המתנחלים יגלו הבנה.
בחלקו הביטחוני של הנאום העריך דנגוט כי הממשל באיראן מנסה לקדם אידיאולוגיה קיצונית במזרח התיכון תוך שימוש בארבעה ערוצים עיקריים, שהראשון שבהם הוא חימוש ארגוני הטרור באמצעות הברחת כלי נשק ותחמושת דרך מדינות כמו תימן, סודן, סוריה ומצרים.
"בידי החיזבאללה טילים ארוכי טווח המכסים כמעט כל נקודה בישראל", אמר בהקשר זה דנגוט, "יש להם כמעט 40 אלף רקטות וטילים". הערוץ השני, סיפר דנגוט, הוא מימון ארגוני טרור, וזאת חרף נחשלותה הכלכלית של איראן. "על העולם לעצור את הערוץ הכספי שעובר ישירות מטהרן, דרך דמשק, לביירות ועזה", אמר בהקשר זה.
הערוץ שלישי, על פי דנגוט, הוא הכשרה של פעילי טרור. לדבריו, האיראנים מבריחים מרצועת עזה פעילים בארגוני ההתנגדות, מסייעים להם להגיע לאיראן ודואגים להכשרתם הצבאית. במקביל, מסייעים האיראנים להעברת מידע לעזה ולבנון. הערוץ הרביעי, אמר, הוא ההכשרה האידיאולוגית.
בהמשך דבריו שיבח דנגוט את שיתוף הפעולה בין צה"ל לכוחות הביטחון הפלסטינים בגדה המערבית. "בשנת 2007 החל תיאום ביטחוני בין מנגנוני הביטחון לצה"ל, שיצר מציאות חדשה באיו"ש", סיפר. "נלקחו שיקולים מחושבים, ובהתאם לכך הוסרו מחסומים רבים, דבר שסייע רבות לתחושת הביטחון של האזרח הפלסטיני ותרם לכלכלה הפלסטינית".
בהתייחס למתיחות בין תושביה הפלסטינים
בהתייחס למצב ברצועת עזה ולמשטים הפרו-פלסטינים אמר דנגוט כי לאחרונה, בעקבות הסרת כמה מההגבלות על הייבוא לרצועת עזה, חל שינוי באופן השימוש במנהרות ההברחה. "אנחנו מזהים ירידה בהפעלת מנהרות, ושימוש שכיום הוא בעיקר לטובת אמצעי לחימה", אמר.
על המשטים הפרו-פלסטינים שניסו להגיע לחופי הרצועה אמר דנגוט: "הסגר הוא ביטחוני בלבד ולא כלכלי. בעזה אין נמל, ולכן כל ניסיון של הכנסת ציוד לעזה הוא מניפולציה בלבד". אף שהתוכניות להקמת נמל בעזה תקועות כבר שנים, לפני הטלת הסגר הימי נהגו הפלסטינים לייבא לרצועה סחורות בכלי שיט קטנים ובינוניים, שעגנו במרינה של עזה ובחופים.