איך מגדלים אצות? מדען איראני רכש ידע ישראלי
חוקר איראני השתתף בקורס בביוטכנולוגיה של אצות בהשתתפות קבוצת מדענים מישראל. האיראני קיבל תעודה חתומה של אוניברסיטת בן-גוריון והרבה להתרועע עם עמיתיו הישראלים. "אינשאללה, נוכל גם לשתף פעולה לטובת האזור בו אנחנו חיים", אמר
המדען האיראני, ד"ר מירן סאפי, מהמכון למחקרי אוקיאנוגרפיה, הרבה להתרועע עם עמיתיו מישראל, לא ניסה להתחמק משום פגישה גם עם חוקרים שהגיעו מאוניברסיטת בר אילן ואף הצטלם עמם בהזדמנויות רבות. לדברי החוקרים הישראלים הוא הביע תקווה שבעתיד הקרוב "אינשאללה, נוכל גם לשתף פעולה לטובת האזור בו אנחנו חיים".

אחד ממארגני הקורס, פרופ' אביגד וונשק, ממכון בלאושטיין לחקר המדבר באוניברסיטת בן-גוריון, החתום על תעודת הגמר שאותה קיבל המדען האיראני, סיפר ל-nrg מעריב, כי ד"ר סאפי התעניין במגוון רחב של נושאים. כעת נשאלת השאלה, האם המדען האיראני גם יתלה את התעודה על קיר חדר עבודתו באוניברסיטה בטהרן.
הקורס אורגן במשותף על ידי המחלקה לביו-אנרגיה בפקולטה להנדסה והמכון לחקר המדבר באוניברסיטה הישראלית יחד עם המקבילה הטורקית

איראן, מתברר, למרות שהיא כיום אחת מיצרניות הנפט הגדולות ביותר בעולם, מכירה כשאר מדינות הנפט בנתונים המדאיגים, לפיהם, בתוך שני העשורים צפוי מחוסר בנפט. זו גם הסיבה שאיראן ועמה מדינות נוספות במזרח התיכון כבר עסוקות בחיפוש אחר מקורות אנרגיה אחרים לחשמל.
"ישראל יצרה לעצמה מעמד ומוניטין עולמי, בתחומי המדע הקשורים לחקר אצות וקבוצת החוקרים שלנו במכון ליד באר-שבע הוא אחד ממרכזי המצוינות העולמיים לנושא", מציין פרופ' וונשק. לדבריו, אצות ניתן לגדל גם באזורי מדבר ובאמצעות מים מליחים. "הן דורשות עוצמת קרינת שמש גבוהה, וזאת יש לנו בשפע בישראל וגם באיראן".
אצות הן למעשה חקלאות העתיד.
"כן, בהחלט. בעתיד נאכל אצות ולא רק בסושי. ולא רבים יודעים אבל כבר היום אנחנו צורכים לא מעט מוצרים שמכילים חומרים שמוצו מאצות ושולבו במוצרי מזון מעובדים. למשל, בקיבוץ קטורה, מיצרים עתה אצות שמהן ממצים פיגמנט אדום שצובע את בשר דגי הסלמון – מהמעדנים המבוקשים ביותר בעולם".
אבל המדען האיראני ועמו שאר משתתפי הקורס, גילו כמובן התעניינות גדולה בשימוש באצות ליצור דלקים מסוגים חדשים. אותן צריך יהיה לגדל בשיטות ביו-טכנולוגיות משוכללות על שטחים נרחבים ותוך שימוש במים המליחים, שאינם ראויים לשתייה.







נא להמתין לטעינת התגובות








