מחקר ייחודי: מה גורם לפשיעה בקרב בני נוער

מחקר שנערך ע"י משרד הרווחה מלמד שקשיים חברתיים, נתק מההורים ובעיות נפשיות מובילים לפשיעה בגיל צעיר

יובל גורן | 28/10/2010 0:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
נתק עם ההורים, היעדר גבולות וסמכות וקשיים בלימודים, אלו הגורמים העיקריים להידרדרות ילדים ובני נוער לעבריינות. מחקר ראשוני שבוצע בשיתוף שירות המבחן לנוער במשרד הרווחה מגלה כי גילם הממוצע של הנערים המופנים לשירות המבחן הוא 15.7 שנים, 64% מהם ילידי הארץ, 17% מהמגזר הערבי ו-19% עולים.

אלימות בני נוער
אלימות בני נוער צילום המחשה: יהודה לחיאני
במשרד הרווחה אמרו אמש כי המחקר, שבוצע לאחרונה על ידי מכון ברוקדייל בשיתוף שירות המבחן לנוער והאגף לתכנון ומחקר במשרד הרווחה, מציג למעשה את הפרופילים של בני הנוער המופנים לטיפול שירות המבחן לנוער ובני משפחותיהם. ממצאי המחקר המתפרסמים לראשונה, מתבססים על 430 שאלונים שמולאו על ידי קציני המבחן לנוער אשר טיפלו בנוער עבריין בשנים האחרונות.

על פי ממצאי המחקר, גילם הממוצע של הקטינים המופנים לשירות המבחן עומד כיום על 15.7 שנים. עוד עולה כי הסיבות העיקריות שהובילו את בני הנוער לביצוע העבירה שבגינה הופנו לשירות המבחן הן היעדר גבולות וסמכות (49% מהנערים), קושי לשלוט בכעסים וקשיים בקשר עם המשפחה (45%), קשיים בלימודים (44%), קשיי התמדה במסגרת (29%) או אירוע טראומתי משמעותי במשפחה הקרובה (26%).

בקרב 35% מהמטופלים אף איתרו קציני המבחן נתק בין הקטין לאחד ההורים או לשניהם, שהחל בטרם הידרדר הקטין לביצוע העבירה.
"להורים תפקיד משמעותי בעצירת ההדרדרות"

ממצאי המחקר עוד עולה כי 64% מהקטינים שהופנו לשירות המבחן לאחר שביצעו עבירות ונחקרו במשטרה הם יהודים ילידי הארץ, 17% מהמגזר הערבי, 19% עולים חדשים, מהם 11% קטינים שעלו מברית המועצות לשעבר ו-4% הם קטינים שעלו מאתיופיה.

גם המאפיינים משפחתיים קשים שהביאו לביצוע עבירה התבטאו במחקר:  33% מהקטינים חיים במשפחות חד הוריות, וכ-60% מהקטינים חיים במשפחה בה התרחש 'אירוע קשה' כגון גירושין, פרידת ההורים, מות אח או אבטלה של ההורים, בשלוש השנים שקדמו לביצוע העבירה על ידי הקטין.

לדברי שר הרווחה יצחק (בוז'י)

הרצוג, "להורים יש תפקיד משמעותי ביכולת למנוע הידרדרות ילדיהם לביצוע עבירות. אנו מקדישים לכך תשומת לב מרבית. בשנים האחרונות מדיניות המשרד היא לתגבר את הפעילות בקרב המשפחות".

מנכ"ל משרד הרווחה, נחום איצקוביץ, מציין כי "משרד הרווחה מפעיל תכניות שונות במטרה לתת מענה לאוכלוסיית הקטינים המופנים לשירות המבחן, בהם תכניות 'צדק מאחה' בשיתוף הנער והוריו, במהלכה מאפשר שירות המבחן לנער שהופנה לשירות להיפגש עם קרבן העבירה וגורמים נוספים ולגבש תכנית פיצוי ותיקון לנפגע ותכנית שיקום המותאמת לנער".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/in_country/ -->