ברק נגד משאל העם: סימן שאלה על הרצון להוביל לשלום

משבר ראשון בין ברק לנתניהו. שר הביטחון תוקף בחריפות את אישור הצעת החוק שבה תומך ראש הממשלה, לפיה ייערך משאל עם במקרה של החלטה על נסיגה מהגולן ומזרח ירושלים. "על הממשלה לעשות את כל אשר נדרש כדי להסיר מהדרך את המחסום לשלום שהוצב בהצעת החוק המיותרת הזאת"

מיה בנגל | 11/10/2010 15:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שר הביטחון אהוד ברק מתח בצהריים (ב') ביקורת על החלטת הממשלה לאשר את חוק משאל העם, אשר קובע כי נסיגה משטחים שסופחו לישראל תחייב את הכרעת העם. "חוק משאל העם בגרסה שעברה היום בוועדת השרים לחקיקה, יוצר סימן שאלה על רצונה ויכולתה של הממשלה להוביל תהליך מדיני", נמסר מלשכתו של ברק.

שר הביטחון ברק
שר הביטחון ברק צילום ארכיון: פלאש 90
אישור ההצעה ותגובתו של ברק מהווים משבר ראשון בין ברק לנתניהו. ברק מסמן לראש הממשלה, שהיה שותף בגיבוש נוסח ההצעה, כי היא מכשול לשלום ומנוגדת לכוונותיה המוצהרות של הממשלה.

מלשכת ברק נמסר עוד: "ממשלת ישראל ובראשה נתניהו התחייבו להתקדם בתהליך השלום ועל הממשלה לעשות את כל אשר נדרש כדי להסיר מהדרך את המחסום לשלום שהוצב היום בהצעת החוק המיותרת הזאת".

"באין תהליך מדיני, העבודה תפרוש"

ישיבת סיעת העבודה שנערכה לאחר מכן הייתה סוערת בעקבות הפרסום במעריב אודות התוכניות לפעול להדחת ברק מתפקיד היו"ר. ברק הבטיח לחברי הסיעה כי "באין תהליך מדיני, העבודה תפרוש מהממשלה". לדבריו, "הדברים בנושא המדיני יתבהרו בקרוב. אני מעריך שזה ייקח בין ארבעה שבועות לארבעה חודשים ואז נדע", אמר ברק.

גם גורמים נוספים במערכת הפוליטית הגיבו להחלטת ועדת השרים לענייני חקיקה בנושא משאל העם. ח"כ נחמן שי (קדימה) אמר כי "הממשלה

פוחדת מהשלום ומהצל של עצמה. היא מתחבאת מאחורי הציבור במקום להנהיג אותו. חוק משאל העם הוא מכה אנושה לדמוקרטיה פרלמנטרית". 

ח"כ שלמה מולה (קדימה) מתח גם הוא ביקורת על החלטת הממשלה. "ראש הממשלה בורח מהכרעות בכנסת ומרוקן מתוכן את השיטה הפרלמנטרית", אמר. "הוא מפחד מלהתעמת עם הציבור בפומבי ומודיע בריש גלי כי הוא מוותר מראש על ירושלים ורמת הגולן".

"החוק מבטיח הסכם טוב"

לעומתם, בירך על ההחלטה יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יריב לוין (ליכוד), העומד בראש הוועדה המכינה את חוק משאל העם על עתיד רמת הגולן ומזרח ירושלים. "אני משוכנע שהציבור ידחה ברוב גדול כל הסכם שיהיה כרוך בויתור על רמת הגולן משום השגולן חיוני לביטחון המדינה ומשום שזכויותינו על הגולן הן היסטוריות ובלתי ניתנות לערעור", אמר לוין.

הוא הוסיף כי "מדובר ביום היסטורי. החוק מבטיח שכל הסכם שיושג יהיה הטוב ביותר שניתן להשיג כדי שיזכה לתמיכת העם". עוד אמר כי החוק יובא לאישור מליאת הכנסת בקריאה שניה ושלישית בעוד מספר שבועות "כדי שאוכל ללמוד את הנוסח שאושר בממשלה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/pulitic_news/ -->