איראן: וירוס התולעת - מזימה של המערב
משרד החוץ האיראני שב והאשים את המערב בהחדרת הווירוס המסתורי למערכות הכור בבושהר: "לא נעצור ולא נוותר על תוכניתנו הגרעינית"

הכור הגרעיני בבושהר. צילום ארכיון: אי-פי
בשבוע שעבר הכחיש ראש הסוכנות האיראנית לאנרגיה אטומית, עלי אכבר סאלחי, כי הכור בבושהר נפגע מהתולעת. "הווירוס לא הגיע למערכת הראשית," מסר סאלחי, "הוא אותר אך ורק בכמה מחשבים ניידים של עובדים בקומפלקס של בושהר. נקטנו את כל הצעדים הנדרשים."
סאלחי התייחס לפרסומים על פגיעה בבושהר כאל תעמולה מערבית. "הפעלנו את אמצעי ההגנה של המחשבים כבר במהלך השנה שעברה ועיבינו אותם לפני חודשיים, כדי למנוע חדירה של וירוס," אמר סאלחי, "אני אומר בתוקף: עד כה, למרות כל המאמצים, אויבינו נכשלו בגרימת נזק לפרויקט הגרעין באמצעות וירוסי מחשב."
הכור יחל לפעול בנובמבר
עם זאת, הודה סאלחי כי חלו עיכובים ושיבושים בהפעלת הכור. לדברי סאלחי, ייצור החשמל של הכור יחל רק בתחילת 2011 במקום בחודש נובמבר כמתוכנן. לדבריו, האיראנים מתכננים להכניס את מוטות הדלק על ליבת הכור כבר בתחילת אוקטובר.
"בעזרת אללה, הלב של הכור בבושהר יתחיל לפעול בנובמבר," אמר, "חודשיים-שלושה לאחר מכן, החשמל שמופק מהכור יחובר לרשת החשמל". 30 אלף מחשבים נפגעו על ידי תולעת הסטוקסנט. מדובר בתוכנת מחשב מסוכנת מאוד, שנוצרה ככל הנראה כדי לפגוע במערכות
של חברת סימנס.
עד כה היא תקפה מערכות של החברה בהודו, בפקיסטן, באינדונזיה ובארצות הברית. עם זאת, סימנס הדגישה שהמערכות שלה אינן מותקנות בכור האיראני. אולם העובדה ש-60 אחוז מהמחשבים הנגועים נמצאים באיראן מעידה, כך סבורים אנשי מחשבים, על כוונה לפגוע בה ספציפית.
התולעת מסוגלת לזהות רשתות בקרה של מפעלים ולהרוס אותן, כך אומר מדען המחשבים הגרמני ראלף לנגנר, שניתח את התוכנה. לנגנר העריך גם שהתולעת פותחה מלכתחילה כדי לפגוע בכור הגרעיני.