מי טיפל בגירית הפצועה?
"אין לגירית סיכוי לשרוד", טען פקח רשות הטבע והגנים וקרא לפקח אחר. ניר אילון, גנן וחובב טבע, פינה את החיה לווטרינר ונתן לה צ'אנס לחיים
אתמול (א') בשעות הבוקר המוקדמות מצא ניר אילון, גנן וחובב טבע, גירית פצועה מוטלת בצד הדרך, בכביש שבין חורשת טל לכפר סולד. "חלפתי על פניה וראיתי שהיא נושמת. הגירית, שהיא בעל חיים נדיר, היתה בסכנת חיים. עצרתי בצד הדרך וממולי חלף רכב ירוק של רשות הטבע והגנים", מספר אילון הנדהם. "נופפתי לו וביקשתי ממנו לעצור. הפקח עצר במקביל אליה, הסתכל מתוך הרכב, התקשר לפקח אחר, ואמר שהפקח הזה ייצא משאר ישוב, הנמצא במרחק של פחות משלוש דקות, ויאסוף אותה. הפקח ברכב אמר: 'למרות שאין לה סיכוי והיא לא תחזיק מעמד' ומשם המשיך לנסוע.
"בינתיים, הגירית ניסתה להתרומם על ארבע בניסיון ללכת. עצרתי אותה וחיפשתי משהו שיעזור לי לאסוף אותה, משום שידוע שמדובר בבעל חיים תוקפני. מצאתי שק והכנסתי אותה לתוכו. התקשרתי לווטרינר רענן רפאלי אחרי שהמתנתי כרבע שעה לפקח. הפקח לא טרח לרדת מרכבו. את מה שאני עשיתי כאזרח הוא צריך היה לעשות. בוודאי שיש לו יותר כלים מאשר לי להתמודד עם חיה כזאת, על אחת כמה וכמה שהוא אמר שאין לה סיכוי".
ד"ר רפאלי, אליו הובהלה הגירית, החל בטיפול מיידי. "לגירית יש פגיעת ראש, אבל מצבה מידרדר. אני מקווה שהיא תשרוד", אמר ל-nrg מעריב. "על אף ההתנהלות של אותו פקח, אני מוכרח לציין לטובה את הפקח האזורי אביעד ביילסקי, שהבטיח שיגיע למרפאה בהקדם".

המקרה הזה מעלה תהיות רבות. האם פקח שאינו יורד מרכבו מוסמך לספק אבחנות? האם הצלת בעלי חיים אינה מתפקידה של רשות הטבע והגנים? וחשוב לא פחות, מה בדעת רשות הטבע והגנים לעשות הלאה, לטיפול בגירית הפצועה? בחזרה לאתר הרשות, והפעם לסעיף "חזון ומטרות": "מאמץ מוגבר בהגנה על חיות הבר, ערכי הטבע, ים וחוף וערכי המורשת, תוך התאמת החקיקה והתקנות".
תגובת רשות הטבע והגנים מלמדת על טפיחה עצמית על השכם. מפתיע? לא בטוח. "הפקח האזורי גל גלילי הגיע למקום כעבור רבע שעה מהדיווח, שזה אפס זמן בהתחשב בפריסה ובעבודה של הפקחים - הגירית כבר לא הייתה שם. הפקח יצר כמובן קשר עם הווטרינר, וכרגע הגירית מקבלת טיפול אצלו. כאשר מצבה יתייצב וניתן יהיה להעבירה - היא תועבר לבית החולים לחיות בר שהקימה רשות הטבע והגנים בשיתוף הספארי, כמו מאות חיות בר שמגיעות
"כך או כך, ברור שאנחנו עוסקים בהצלת חיות בר, אבל חשוב להבין שזו לא מצטמצמת לאיסוף חיות בר פצועות. גם טיפול בנזקי חקלאות זו הצלת חיות בר, אותו כנ"ל לגבי אכיפה כנגד ציד לא חוקי, ביצוע מחקרים, סקרים וספירות, פיקוח על תשתיות, סיוע בתכנון, השתתפות בפעילויות חינוכיות, כיבוי שריפות ובעצם כל דבר אחר שהפקחים של רשות הטבע והגנים עושים, לצד שירות המטייל. התקציבים של רשות הטבע והגנים ומגוון המשימות לא מאפשר החזקת מוקד כמו של מד"א או משטרת ישראל ולמרות זאת אנחנו מגיעים לכל קריאה במהירות האפשרית, וכך גם הפעם. הרשות גם מפעילה מוקד חירום לנושא- 6911*, לפעם הבאה שאזרח נתקל בחית בר פצועה. צר לי על הרושם שאותו אזרח אכפתי קיבל, לדעתי שלא בצדק".