דוח: שילוב תלמידים יוצאי אתיופיה - נכשל
מדוח חדש של הכנסת עולה כי בני העדה האתיופית מרוכזים במעט בתי ספר בארץ ולא מצליחים להתקדם ולהשתלב במערכת החינוך

מהדוח עולה כי תלמידים יוצאי אתיופיה אינם משתלבים במערכת החינוך. הם מרוכזים בבתי ספר מעטים, ולא מצליחים להתקדם.
במערכת החינוך הישראלית לומדים כ-39 אלף תלמידים בני העדה האתיופית. הם מהווים כ-2.1% מהתלמידים בבתי הספר, וכ-3.3% מהתלמידים בחינוך המיוחד.
עם זאת, ב-42 מוסדות חינוך בארץ שיעור התלמידים יוצאי אתיופיה הוא למעלה מ-40%. ב-11 מתוכם, שיעור בני העדה האתיופית מבין התלמידים הוא למעלה מ-70%. בארבעה בתי ספר, שיעורם עומד על למעלה מ-90%.
הגורמים לכך הם גם ריכוז בני העדה האתיופיות בשכונות מסוימות בתוך ערים, וגם הפניית התלמידים לחינוך הדתי ולחינוך הטכנולוגי.
הרשויות המקומיות בהם מרוכזים בני העדה האתיופית דיווחו כי אין משאבים מספקים לתוכניות חינוכיות שיקדמו ויעשירו את התלמידים.
כמו כן, שיעורי ההצלחה של תלמידים יוצאי אתיופיה בבחינות הבגרות נמוכים
יתר על כן, רק 19% מן התלמידים ילידי אתיופיה ו-29% מן התלמידים יוצאי אתיופיה ילידי ישראל היו זכאים לתעודת בגרות שעמדה בתנאי הסף לכניסה למערכת ההשכלה הגבוהה. גם במבחני מיצ"ב הציונים היו נמוכים מאשר בקרב שאר האוכלוסייה.
הדוח ציין מחקר קודם בנושא שנערך על ידי מכון ברוקדייל שהעלה כי 34% מהתלמידים יוצאי אתיופיה דיווחו שהם מתקשים בשלושה מקצועות או יותר. 23% נכשלו בשלושה מקצועות או יותר.
יו"ר הוועדה לזכויות הילד, ח"כ דני דנון, אמר בתגובה לממצאים: "במקום שמערכת החינוך תזניק את ילדי יוצאי אתיופיה למעלה, היחס אליהם כאל מוקצה מבטיח שהם תמיד יהיו בתחתית הטבלה בחברה הישראלית".
דנון ביקש משר החינוך, גדעון סער, להקים ועדה מיוחדת לבחינת הנתונים ולקביעת תוכנית עבודה על מנת לשנותם.