הכל דבש? הדבורים לא לבד במלאכה

הידלדלות שדות המרעה לדבורים גרמה לכוורנים לחשוב על פתרונות יצירתיים. התוצאה: דבש אבוקדו, דבש אקליפטוס ודבש שקד ושיזף

עדי חשמונאי | 2/9/2010 11:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אקליפטוסים. פורחים כל השנה, מה שמגדיל כמובן את יבול הדבש
אקליפטוסים. פורחים כל השנה, מה שמגדיל כמובן את יבול הדבש צילום: אמיר מאירי
אז איזה דבש יככב על שולחן החג שלכם? האם יהיה זה דבש פרחי בר מסורתי, או שהשנה תטבלו תפוח בדבש אבוקדו או אקליפטוס? לאט אבל בטוח הולכת ומתרחבת קולקציית הדבש שמציגות מכוורות ישראל. אם עד היום הכרנו בעיקר את הדבש שמקורו בצוף של פרחי בר ופרחי עצי ההדר, עכשיו אנחנו זוכים להכיר גם סוגי דבש המופקים מעצי אבוקדו, אשל, שקד, שיזף, חרוב ואקליפטוס.

מתברר כי בעקבות הבנייה המאסיבית, פיתוח התשתיות המואץ ועקירת פרדסים רבים, הידלדלו באופן משמעותי שדות המרעה של הדבורים. אבל כפי שאומר הפתגם, מעז יצא מתוק: הכוורנים החלו לחפש פתרונות יצירתיים והתוצאה היא שיתוף פעולה בין קק"ל ובין מועצת הדבש.

"בהתחלה הכוורנים השתמשו, למשל, באקליפטוסים הרגילים להפקת הדבש, אבל היום מגוון עצי האקליפטוס הוא גדול בהרבה", הסביר אתמול דויד ברנד, מנהל אגף הייעור של קק"ל. לדברי ברנד, האקליפטוסים פותרים בעיה נוספת: בעבר הכוורנים היו תלויים בפרחים שהגבילו אותם לעונת האביב בלבד. "מאחר שהאקליפטוסים יובאו מאוסטרליה, שם עונות השנה הפוכות לאלו שבישראל, העצים שימרו ככל הנראה בזיכרון שלהם את העונות מארץ הולדתם, ולכן הם פורחים כל השנה, מה שמגדיל כמובן את יבול הדבש", הסביר ברנד.

מטבע הדברים, הרחבת מגוון טעמי הצוף של פרחי העצים מגדיל את שלל הטעמים המתוקים של דבש הדבורים. היות שהוא מכיל תמציות עצים ולא תמציות פרחים, ההרכב הכימי של הדבש שונה. הדבש המופק מעצי האבוקדו עשיר בטעמו והצבע הזהוב המסורתי מוחלף בצבע כהה בהרבה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/green/ordering_new_1/ -->