הפגנה מול בית הנשיא נגד הרס בתי הבדואים

בשעה שבה פרס ערך ארוחה בהשתתפות נכבדים מוסלמים לרגל הרמדאן, הפגינו עשרות בני אדם מחוץ למשכן במחאה על הריסת בתים באל-ערקיב

אריק בנדר ושמעון איפרגן | 17/8/2010 22:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשעה שבמשכן הנשיא בירושלים נערכה סעודה חגיגית לנכבדים מהעדה המוסלמית לרגל חג הרמדאן, הפגינו מול המבנה עשרות בני אדם במחאה על הריסת בתיהם של תושבי הכפר הבדואי אל-ערקיב שבנגב, בפעם הרביעית תוך חודש.
 
ההפגנה מול בית הנשיא
ההפגנה מול בית הנשיא צילום: ''פעילי סולידריות שייח ג'ראח''

יו"ר ועדת המעקב העליונה של ערבי ישראל, מוחמד זידאן, החרים את האירוע החגיגי בשל הריסת הבתים, הגיבוי שנתנה המשטרה לשוטר שחר מזרחי וכלל בקשה מנשיא המדינה שמעון פרס לחון אותו, ובשל הרס קברים מוסלמים.

גם חברי כנסת ערבים שהוזמנו לאירוע בחרו שלא להגיע. ח"כ טאלב א-סאנע (רע"ם-תע"ל) קרא להחרים את המפגש בשל הריסת בתי הבדואים בדרום, אולם למרות זאת הגיעו לבית הנשיא כ- 200 אורחים ובהם השר לענייני מיעוטים אבישי ברוורמן, סגן יו"ר ועד ראשי הרשויות הערביות סלאח סלימאן, נציגי שגרירויות מצרים וירדן, ראשי רשויות, אימאמים וכן שחקני מכבי חיפה בכדורגל מוחמד גדיר ועלי עותמן.

המפגינים, חברי קבוצת השמאל "סולידריות שייח ג'ראח", נשאו שלטים בגנות הרס הבתים בכפרי הבדואים בדרום וצעקו סיסמאות בנוסח "לא פינוי, לא הריסות, הכרה בזכויות". לדבריהם, ארבעה מחבריהם נעצרו לאחר שדרשו משוטרי יס"מ שהיו במקום ללא תגי זיהוי להזדהות.

"באנו למחות על כך שביום שבו הורסים בפעם הרביעית את בתי הכפר הבדואי אל עראקיב בנגב נשיא המדינה מוצא לנכון לערוך ארוחה חגיגית לרגל חג הרמדאן", אמרה סהר ורדי, אחת המפגינות.
עמוס עוז הצטרף למאבק

בדברי הברכה שנשא פרס הוא אמר כי "יתכן ועד גמר הרמדאן נהיה כבר במצב של שיחות ישירות למען השלום. היו שיחות שעלו יפה והיו שיחות שנכשלו. הדבר תלוי במנהיגים".

פרס הוסיף: "ראינו את סאדאת ואת חוסיין, את בגין ואת רבין. אני יודע שראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ונשיא הרשות הפלסטינית אבו-מאזן רוצים בכך ויכולים לצעוד קדימה. לנהל משא ומתן ברוח של נדיבות ובנחישות של עוז. כי אפשר להביא שלום".

מוקדם יותר היום הצטרף הסופר עמוס עוז למאבקם של תושבי אל-ערקיב. "יש הרבה יהודים בישראל שהלב שלהם איתכם", אמר עוז שהגיע למקום ביוזמת הפורום לדו- קיום בנגב ולשוויון אזרחי. "לא כולם עם הממשלה, יש הרבה אנשים שחושבים שאסור שמה שקרה לכפר שלכם יקרה", הוסיף.

עוז אמר לתושבים: "הלב שלי איתכם. אני מבין את הקשר שלכם למקום הזה, כל אדם אוהב את הבית שלו,

את המקום בו הוא גדל וחי...כמו שאני לא רוצה לעזוב את הבית שלי, אתם לא רוצים לעזוב את שלכם. הנגב הוא הבית של הבדואים ושל היהודים".

300 מאות מתושבי הכפר נותרו ללא קורת גג, מים ומזון ואת צום הרמדאן הם נאלצים להעביר תחת השמש הקופחת. בניגוד לפעמים הקודמות, הפעם התושבים לא התנגדו להריסת בתיהם. לטענת המדינה, תושבי הכפר השתלטו על אדמות שלא שייכות להם. בתי המשפט אישרו את הריסת הבתים בטענה שהאדמות שייכות למדינה ותושבי הכפר פלשו למקום.

משטרת המחוז הדרומי מתכוונים בימים הקרובים להגיש תביעה אזרחית על סך ארבעה מיליון שקלים נגד תושבי הכפר שלדבריהם גרמו להם להביא למקום מאות שוטרים, מה שעלה לקופת המשטרה מיליוני שקלים. ועד הכפר בשיתוף הפורום דו-קיום שיגר היום מכתב לנשיא המדינה, שמעון פרס בבקשה שיתערב וימנע את המשך ההריסות בכפר.

צילום: מיכל רותם, הפורום לדו קיום
הסופר עמוס עוז בביקור בכפר הבדואי אל ערקיב שבו נהרסו הבתים צילום: מיכל רותם, הפורום לדו קיום
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''פוליטי/מדיני''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/pulitic_news/ -->