המערכת החדשה: כך תיראה שנת הלימודים

יותר מתמטיקה, תנ"ך, עברית ואנגלית. תוכנית חדשה של משרד החינוך תצמצם שעות ההעשרה והחופשים ובמקומם יושם דגש על לימודי הליבה

אפרת זמר-ברונפמן | 1/8/2010 7:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
טיולים, סדנאות, לימודי העשרה, תחרויות ספורט ושלל פעילויות חברתיות - כולם משמשים מפלט לתלמידים מימי הלימודים הארוכים. אבל החל מהשנה הקרובה, ייאלצו תלמידי ישראל להיפרד מרוב ימי ההעשרה ולבלות יותר זמן מול הלוח בכיתה. מעתה, מערכת השעות השנתית תוקדש בעיקרה למקצועות הליבה ופחות ללימודי הבחירה.

תלמידים צועדים אל בית הספר.
תלמידים צועדים אל בית הספר. צילום ארכיון: פלאש 90
במשרד החינוך החליטו שתוכנית הלימודים לבתי הספר כוללת יותר מדי פעילויות חברתיות ופחות מדי לימודי ליבה. לכן, החל משנת הלימודים הקרובה ימי ההעשרה יוגבלו לעשרה אחוזים בלבד, והשיעורים יתרכזו במקצועות הליבה - מתמטיקה, אנגלית, תנ"ך, עברית ועוד.

האחוזים המותרים אמורים לכלול גם ימי ציון ממלכתיים, כגון יום הזיכרון ויום השואה, ובמשרד החינוך אף מקשיחים עמדה ואומרים כי גם פעילויות קצרות, שאינן מצריכות יום לימודים שלם, ייספרו.

"מחקרי הלמידה ומחקרי הערכה בינלאומיים מצביעים על תפקידו של הזמן כמשאב מרכזי במערכת החינוך", מסביר חוזר המנכ"ל שנשלח לבתי הספר. "לשעות הלימוד השבועיות יש חשיבות רבה וקשר ישיר עם ההישגים הלימודיים".
מערכת החינוך מתאוששת מהקיצוצים

בחוזר החדש מופיע פירוט מדויק וקשוח למדי של שעות הלימוד לכל שכבה ושכבה. במקביל, הוא כולל הנחיות תקיפות לגבי ניצול זמן הלימודים. בשנה הקרובה בתי הספר יצטרכו להקדיש את רוב מערכת השעות ללימודי הליבה.

גורמים שונים במשרד החינוך לא מסתירים את חוסר שביעות רצונם מהדרך שבה שעות לימוד רבות ירדו עד עכשיו לטמיון, מה גם שמערכת החינוך עדיין מתאוששת מקיצוצים רבים שנעשו לאורך השנים בשעות הלימוד. אמנם בתי הספר

אמורים לספק גם חינוך ערכי, חברתי ומעשיר, אך בהנהלת משרד החינוך סבורים כי הקצאת עשרה אחוזים מימי הלימוד לפעילויות אלו תצליח להשיג את שתי המטרות, גם חינוך ערכי וגם ניצול שעות הלמידה ללמידה בפועל.

על פי המכסות החדשות, בבתי הספר היסודיים יהיה מותר להקצות עד 22 יום מתוך 219 ימי למידה (בניכוי החופשות) לצורך פעילות חוץ בית ספרית, בחטיבות הביניים 21 מתוך 209 ימים, ובתיכונים כ-21 יום מתוך 209.

יובטל יום החופש שלאחר טיול שנתי

כפי שפורסם לאחרונה במעריב, במקביל להגברת הפיקוח על המוסדות החרדיים במשרד החינוך מתכננים להגביר את הפיקוח על לימודי הליבה גם בחינוך הממלכתי, לאחר שבדיקות פנימיות גילו כי בתי ספר רבים אינם ממלאים אחר הדרישות בנוגע ללימודי ליבה.

בכיתות ו', לדוגמה , כל 31 שעות הלימוד הבסיסיות שמקצה משרד החינוך יוקדשו ללימודי הליבה בלבד - עברית, מתמטיקה, אנגלית, תנ"ך וכו'. לימודי העשרה יוכלו להיות רק בנוסף לכך, ולא במקום.

בכיתות א', למשל , 26 מתוך 29 שעות הלימוד יוקצו ללימודי ליבה - עשר שעות חינוך לשוני ושש שעות מתמטיקה; בכיתה ב', 27 מתוך 29 שעות הלימוד יוקצו ללימודי ליבה; בכיתה ג' בין 27 ל-29 מתוך 31 שעות לימוד יוקצו לכך; בכיתה ד' מדובר ב-29 עד 31 שעות, מתוך 31 שעות הלימוד, ובכיתה ה' 30 מתוך 32 שעות יוקדשו ללימודי ליבה.

בנוסף, אסר משרד החינוך את המנהג של ימי חופש לאחר טיול שנתי, וכן נקבע כי תלמידים יקבלו רק יום חופש אחד לפני בחינת מתכונת, ויומיים, לכל היותר, לפני בגרות. הנחיה נוספת בחוזר אוסרת על שחרור מוקדם של תלמידים מיום לימודים לצורך לימודים עצמאיים בבית לפני בחינה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/in_country/ -->