הודו: ניסוי מוצלח של מערכת ליירוט טילים
טיל מיירט, שמהווה חלק של מערכת הגנה מתוצרת הודו, הצליח לפגוע בטיל בליסטי. ניסוי קודם במרץ בוטל ברגע האחרון בשל תקלה טכנית

שיגור של טיל בליסטי הודי. צילום: אי-פי
גורם במשרד ההגנה מסר כי הניסוי נערך במטווח בצ'נדיפור שבמדינת אוריסה במזרח הודו. טיל המטרה שוגר ממתקן נייד, ולאחר דקות ספורות שוגר הטיל המיירט ממרחק של 70 קילומטר. הגורם ציין כי זוהתה פגיעה בגובה של 15 קילומטר מעל מפרץ בנגל, וכי כל מערכות המכ"ם והפיקוד והשליטה פעלו באופן משביע רצון.
מדובר בשיגור המוצלח השלישי של טיל ההגנה האווירית המתקדם הוא חלק ממערכת הגנה אווירית רבת שלבים שהודו מפתחת במשך יותר מעשור. ב-2006 וב-2007 נרשמו שני ניסויים מוצלחים, כאשר ניסוי נוסף השתבש במרץ אשתקד. לפני ארבעה חודשים בוטל עוד ניסוי ברגע האחרון בשל בעיה טכנית.
"הניסוי הזה משמעותי בכל הנוגע לפיתוח ההודי של יכולת עצמאית לנטרול של טילים. אבל זה יכול לקחת כמה שנים לפני שהמערכת תיכנס לשירות מבצעי בצבא", אמר רהול בדי, פרשן לענייני דרום אסיה במגזין הביטחוני ג'יינס.
מאגר הטילים הבליסטיים של הודו נועד בעיקר להרתיע את השכנה והיריבה פקיסטן. עם זאת, הטיל אגני-2,
בעל טווח של 2,000 קילומטר, מסוגל לכסות אזורים גם בדרום סין.
ההודים והפקיסטנים מבצעים ניסויי טילים באופן שגרתי, כאשר שתי המדינות מקפידות לעדכן זו את זו לפני כל שיגור במסגרת הסכם משותף. על אף שלא ברור אם גם היום נמסר עדכון מוקדם, ההערכה היא כי הניסוי לא צפוי להחריף את היחסים בין המדינות.