גורמה כשר: דג חרב וארבה מוקפץ בסויה
במסעדת אקליפטוס שבי-ם אירחו את "ארוחת המסורה" שאורכת שש שעות וכוללת הרצאות מרתקות ואוכל אנין אותו מכינים מבע"ח נדירים. יצא לנו מזה גלריית תמונות וטיפ למי שאוכלים ארבה

אנג'רה אתיופית (טיפ: מומלץ עם מטבל אזוב עם שקדים)
צילום: יצחק טסלר

מרק תורים יונים ודרור עם אטריות בצורת קן ובתוכו ביצי שליו בשריות (טיפ: כשהביצה באשכול הביצים של העוף, דינו כעוף והוא בשרי. רק בהמשך הביצה היא פרווה)
צילום: יצחק טסלר

ד''ר ארי זיבוטפסקי ושליו (טיפ: כשממלאים את השליו בגרש כרמל, מרגישים כמו בשוויץ)
צילום: יצחק טסלר

וככה נראה השליו אחרי שהוא ממולא בגרש כרמל
צילום: יצחק טסלר

תאנים ממולאות בנתחי חזה עוף אורז בר ברוטב תמרהינדי חמוץ מתוק
צילום: יצחק טסלר

הפסיון האחרון של ד''ר ארי גרינספן
צילום: יצחק טסלר

פסטיה של פסיונים עם בשר פניניות
צילום: יצחק טסלר

ד''ר ארי גרינספאן והשף משה בסון עם קדירת נתחי הודו בר וירקות אורז וזעפרן
צילום: יצחק טסלר

ברווז אווז מולרד וברברי ברוטב דבש וזנגוויל (אחד מהם, באמת שאנחנו לא זוכרים אחרי כל היין שליווה את הסעודה)
צילום: יצחק טסלר

ד''ר ארי גרינספאן ודג השיבוטה (טיפ: חז''ל טוענים שלמוח השיבוטה יש טעם כמו לחזיר)
צילום: יצחק טסלר

עטיני פרה וריאות ברוטב זעפרן (טיפ: אפשר לאכול עטינים גם בגרסה צלויה ואז זה אפיעלו כשר למהדרין)
צילום: יצחק טסלר

דג השיבוטה און א ביסלע געפילטע פיש מיט חרעיין
צילום: יצחק טסלר

סביצה של דג מרלין כחול (טיפ: אל תאמינו לרבנים האמריקאים שלא מוכנים להכשיר את המרלין הכחול והקינגקליפ הדרום-אפריקאי)
צילום: יצחק טסלר

השף משה בסון ממסעדת אקליפטוס עם דג חרב
צילום: פלאש 90

קבבוני בשר עגל עם במיה (טיפ: אם המנה הבאה היא אייל אדום ואייל נקוד, אל תתמלאו עם ירקות כמו במיה)
צילום: יצחק טסלר

השף משה בסון מחלק טיפים לאייל אדום ולאחד מעובדיו (טיפ: אם אתה אייל אדום - ברח!)
צילום: יצחק טסלר

שיפודי כבש ועז צלויים על מצה בסגנון תנ''כי (טיפ: פחמימות הן מאוד משמינות - ותרו עליהן)
צילום: יצחק טסלר

חגב מוקפץ בסויה על מצע חסה וסלק (טיפ: הארבה מומלץ כקינוח כי אין בו הרבה קלוריות)
צילום: יצחק טסלר

ד''ר ארי גרינספאן , ד''ר ארי זיבוטפסקי וצלחת ארבה (טיפ: הרגליים של הארבה מעולות כקיסמי שיניים)
צילום: יצחק טסלר

עוגת סולת, קרם מלאבי עם רוטב פרחי היביסקוס וטחינה עם דבש ותמרים (תודה רבה לד''ר ארי גרינספאן ולאשתו המקסימה שרי, לד''ר ארי זיבוטפסקי , לשף משה בסון ולכל הצוות המקסים של מסעדת אקליפטוס שכותב שורות אלו היה אורחו
צילום: יצחק טסלר