סקר: 40% מהציבור אוסף סוללות למיחזור
רוב תושבי ישראל נוהג להשליך את הסוללות המשומשות לפחים רגילים. מעל ל-60% מהציבור ימחזר סוללות אם מתקני המיחזור יהיו נגישים להם
כידוע, סוללות מכילות חומרים מסוכנים ובעיקר מתכות כבדות כגון: כספית, ניקל, קדמיום, עופרת, אבץ, מנגן, ליתיום ואחרות הגורמות לזיהום קרקע ומי השתייה. על פי הסקר הנתונים הללו לא מדאיגים את הציבור - 60% ממנו נוהג לזרוק את הסוללות המשומשות בפח הרגיל. אזור השרון מוביל בנושא איסוף הסוללות - 51% מתושביו מקפידים לזרוק את הסוללות למיכלי איסוף וזאת לעומת אזורים אחרים בארץ בהם הממוצע עומד על כ-38%.
בנוסף נבדק בסקר כיצד ניתן לעודד את מיחזור הסוללות. 42% מהציבור מאמינים כי הצבת מתקני איסוף סוללות צמוד לפחי האשפה בבנייני המגורים תגרום להם להקפיד
על השלכתן למתקנים הייעודיים. כ- 19% ציינו כי השמת מתקני איסוף סוללות בסמוך לכלובי מחזור הבקבוקים ישפיע על השלכן למתקנים אלו. בהקשר זה במשרד להגנת הסביבה מסבירים שסוללות משומשות ניתן להניח במכלים מיוחדים, הנמצאים בחנויות חשמל וצילום וכן במוסדות החינוך.
"ישנה חשיבות עצומה בהעלאת המודעות לטיפול נכון בסוללות", אמר משה גוב, מנכ"ל סמיקום לקסיס משווקת סוללות GP בישראל. לדברי אשר סגל, מנכ"ל המועצה לישראל יפה, למרות שמדובר בנפח זעום של פסולת ביחס למרכיבים אחרים של האשפה, טמונה בו אחת הסכנות הגדולות ביותר לאיכות הסביבה - זיהום משמעותי לקרקעות ולמאגרי המים שלנו. "לכן יש משמעות רבה לאיסוף הסוללות על מנת להטמינם בצורה מבוקרת. הגברת המודעות לצורך באיסוף סוללות היא עוד נדבך בדרך לניהול מתקדם של פסולת בישראל".